adscode
adscode

Gürer: “Eğitimde Sorunlar Artıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yayımladığı mesajında, ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşmasının tek yolunun, çocuklarımızın Atatürk ilke ve devrimleri…

Gürer: “Eğitimde Sorunlar Artıyor”
Eğitim

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yayımladığı mesajında, ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşmasının tek yolunun, çocuklarımızın Atatürk ilke ve devrimleri ışığında eğitim almalarından geçeceğini söyledi. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekili Ömer Fethi Gürer mesajında, bir ülkenin her alanda başarılı ya da başarısız olmasının, o ülkenin eğitim düzeyi ile orantılı olduğunu belirtti. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, çocuklarımızın, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, O’nun ilke ve devrimlerinin ışığında eğitim almalarının, ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşmasının ve muasır medeniyetler seviyesine erişmesinin tek yolu olacağını işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu anlamda ülkemizin fedakar öğretmenlerine önemli görevler düştüğünü vurguladı. 

15 yıllık AKP hükümetleri döneminde eğitim sisteminin adeta yap-boz tahtasına döndüğünü söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hemen hemen her eğitim döneminde uygulanan müfredat değişikliklerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin başını döndürdüğünü ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan yeni müfredattaki düzenlemelerin bilimsellikten uzak ve ezberci bir yaklaşım içerdiğine dikkat çeken CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, “PİSA raporlarına göre, Türkiye’de eğitim sistemi OECD ülkeleri arasında son sırada yer alıyor. Eğitim sistemimizdeki durum bu kadar vahimken, çağdaşlık ve bilimsellikten uzak olan yeni müfredat, eğitim sisteminin tamamen dibe vurmasına neden olacaktır” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetersiz  bir eğitim sistemiyle yetiştirilmesine izin vermeyeceğiz. CHP olarak, çağdaş ülkeler seviyesine, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yetişen öğrencilerle yürüyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Gürer, mesajında, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ve ilköğretim haftasının öğrencilere, öğretmenlere, eğitim çalışanlarına ve velilere hayırlı olmasını diledi. 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)