adscode
adscode

GÜRER: "KÖY OKULLARINA HİZMETLİ VERİLSİN" ​

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde’deki köy okullarının hizmetli açığı sorununu Meclis gündemine taşıdı.

GÜRER: "KÖY OKULLARINA HİZMETLİ VERİLSİN" ​
Eğitim
Velilerin para toplayıp hizmetli çalıştırdığını belirten Gürer, İŞKUR vasıtasıyla köylerdeki okullara hizmetli verilmesini istedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulunda söz alarak, Niğde’de hizmetli bulunmayan köy okullarında yaşanan soruna dikkat çekti. 

VELİLER PARA TOPLAYIP HİZMETLİ ÇALIŞTIRIYOR

Niğde’de çok sayıda köy okulunun kapatıldığını söyleyen Gürer, açık olan okullarda da hizmetli sorunu yaşandığını ifade etti. Gürer: Ulukışla’nın Beyağıl köyünde eğitime önem veriliyor ve köy okulunda hizmetli olmadığı için okul aile birliği kendi aralarında para toplayarak hizmetli görevlendirmeye çalışıyor. Bu kabul edilecek bir durum değildir ”dedi.

NİĞDE’NİN BİRÇOK KÖYÜNDE AYNI SORUN YAŞANIYOR

Sadece Beyağıl köyünde  değil diğer köy okullarında da durumun benzer olduğunu ve  çok sayıda okulda hizmetli bulunmadığına dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İŞKUR aracılığıyla köylerdeki okullara hizmetli verilmesini istedi.

HÜKÜMET NİĞDE’Yİ HER KONUDA EKSİK BIRAKIYOR

Hükümetin Niğde’yi birçok konuda eksik bıraktığını ve köy okullarının ihtiyaçları konusunda da yeterli desteği sağlamadığını belirten Gürer, bu durumun vatandaşlar arasında üzüntüye sebep olduğunu belirterek: “Köy okullarımızdaki eksik olan hizmetlilerin bir an önce görevlendirilerek işe başlamalarının sağlanmasını temenni ediyoruz” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)