adscode
adscode

Gürer: ”MEB, kantin ve yemekhane dersinde sınıfta kaldı”

Milli Eğitim Bakanlığı, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, okullardaki yemek hizmetleri ve kantinlerle ilgili sorunlara ilişkin önergesinde yer alan soruları yanıtsız bıraktı.

Gürer: ”MEB, kantin ve yemekhane dersinde sınıfta kaldı”
Eğitim
Güncelleme : 30-Nov-22 17:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, okullarda kantin ve yemek hizmetlerini, Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle mercek altına aldı.

Gürer, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Ülkemizde ilk, orta, lise ve üniversite eğitimi veren okullarımızda bulunan kantin sayısı kaçtır?

İlköğretimden başlayarak üniversiteler dâhil yemek verilen okul sayısı kaçtır?

Kendi bünyelerinde öğrencilere yemek yapan okul ve tabldot yemek sağlayan okul sayısı kaçtır?

Okullarında yemek hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı kaçtır?

2021-2022 öğretim döneminde ürün bozukluğu nedeniyle cezai işlem başlatılan okul kantini ve yemekhane sayısı kaçtır?”

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütülen Öğrenci Taşıma Uygulaması kapsamında her yıl yaklaşık 1.5 milyon öğrenci yemek hizmetinden yararlanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Bakan Özer, CHP Milletvekili Gürer’in önergesinde yer alan 5 sorudan sadece birini yanıtlarken, diğer 4 soru ise yanıtsız kaldı.

NEDEN YANIT VERİLMEDİ?

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrencilerin kantin ve yemekhane hizmetleriyle ilgili soruların yer aldığı önergeye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla verilen yanıtların yetersiz olmasını eleştirdi.

Gürer, “Önergede yer alan soruların tamamı öğrencilerimizin sağlıklı beslenip beslenemediğini, bu konuda var olan sorunların çözümüne yönelik yapılan çalışmaların neler olduğunu içeren sorular idi. Ancak Sayın Bakan soruların önemli bir bölümünü yanıtsız bırakarak, deyim yerindeyse adeta sınıfta kaldı.Okullara giden her yaşta çocuk beslenme sorunu ile karşı karşıyadır. Yapılan araştırmalarda 4 çocuktan biri okula aç gönderilmektedir. İlkokuldan üniversiteye ekonomik krizin derinleşmesi aileleri etkilediği gibi çocukların beslenmesini de sorunlu hale gelmiştir. Öğrenciler beslenme sorunları yanında sağlıklı ürüne erişmek de zorlaşmaktadır. Okula giden her çocuk sağlıklı beslenmesi iktidarın sorumluluğudur.İktidar bu bağlamda laf ürettiği kadar sorunlara çözüm getirmemektedir. Bakanlara yönelttiğimiz sorunları da Bakanlar yanıtlamaktan şeffaf bilgi vermekten kaçınmaktadır” diye konuştu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)