adscode
adscode

Haftada bir gün dersler sporla başlıyor

Erzincan kent merkezindeki Salih Erkan İlkokulu'nda öğretmen, öğrenci ve veliler haftada bir gün derslere sporla başlıyor.

Haftada bir gün dersler sporla başlıyor
Eğitim
Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'nın birlikte uygulamaya başlattığı 'Beslenme Dostu Okul' projesi kapsamında, Salih Erkan İlkokulu öğrencileri her Cuma sabahı derse girmeden önce müzik eşliğinde yaklaşık 20 dakika spor yapıyor. Toplam 180 öğrencinin eğitim gördüğü 12 öğretmenin görev yaptığı Salih Erkan İlkokulu öğrencileri Erzincan Eğitim Gönüllüleri Eğitim Birimi'nden gelen gönüllü öğretmen yönetiminde sabah sporu yaparken, çocukların aileleri ve öğretmenler de öğrencileri yalnız bırakmıyor. Müzik eşliğinde, öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı ile birlikte spor öğretmeninin gösterdiği hareketler 20 dakika boyunca yapılıyor. Öğrenciler, spor yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, herkesi spor yapmaya davet ediyorlar.

Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; Erzincan'da 4 anaokulu, 4 ilkokul, 1 ortaokul ve 1 lise olmak üzere toplam 10 okulun 'Beslenme Dostu Okul' projesi kapsamında olduğunu söyledi. Haftada bir gün öğrencilerin müzik eşliğinde spor yaptığına işaret eden Aziz Gün, "Bunun bir ayağı öğrencilerimiz, bir ayağı öğretmenlerimiz, asıl önemli ayağı ise velilerimiz. Velilerimiz de genelde spora iştirak ediyorlar. Program 'sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' düsturu çerçevesinde öğrencilerimizin daha sağlıklı yarınlara hazırlanması için yapıldı" diye konuştu.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)