adscode
adscode

Hakkari Üniversitesi rektör adayları netleşiyor

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü seçimi için adaylar çalışmalarına başladı. Prof. Dr. Hasan Akan, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.

Hakkari Üniversitesi rektör adayları netleşiyor
Eğitim
Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü için adayların isimleri netleşmeye başladı. Seçimlere kısa bir süre kala projeleri ile kendilerini tanıtmaya başlayan adaylar, seçim gününü bekliyor. Hakkari Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Hasan Akan, Hakkari gibi çok genç ve çiçeği burnunda olan bir üniversitede görev yapmanın ne kadar zor olduğunu, 1993 yılında ilk göreve başladığı ve o zamanlar yeni kurulmuş olan Dumlupınar Üniversitesi'ndeki asistanlık yıllarından bildiğini söyledi.

Akan, "Cennet ülkemizin her köşesinde, her kurumunda görev yapmak ayrı bir onurdur. Anadolu'nun Mezopotamya ile buluştuğu serhat şehri olan Hakkari'ye hizmet etmek benim için ayrı bir vefa borcunu gerektirir. Akademik hayatım boyunca Doğu Anadolu'nun yüksek dağlarında ve çayır meralarında botanik araştırmalar yaptım. Yaklaşık 25 yıldır her yaz bu bölgenin bitki coğrafyasını araştıran, bölge insanı ile tatlı anılar yaşayan biri olarak, buraların üzerimizde manevi hukuku olduğunu düşünüyorum. Misafirperverliği ve kendine özgü güzellikleri nedeniyle Hakkari'nin içimizde ve gönlümüzde derin bir sevgisi vardır. Yaklaşık 25 yıldır Hakkari'yi yakından tanıyan biri olarak, sizlerin ve halkımızın üniversiteden beklentilerini biliyorum. Bu beklentilere cevap verebilmek için rektör adayı olmayı bir vazife addediyorum. İçimizdeki hizmet aşkı ve memleket sevdası bizi bu yola sürükledi. Ters lalenin anavatanı olan Hakkari'ye botanikçi kimliğimle hizmetkar olmaya geldim. Ortak akıl, el birliği ve tecrübe ile Hakkari'ye hizmet etme onurunu yaşamak için desteklerinizi bekliyorum. Seçim çalışmalarının huzurlu geçmesini temenni ediyorum" dedi.


DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)