adscode
adscode

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Abdurrahman Eren

Kuruluş tarihi: 1998

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Fen Edebiyat, İşletme, Mimarlık, Mühendislik, Güzel Sanatlar, Tıp olmak üzere 6 fakültesi, 1 Konservatuvarı; Beden Eğitimi ve Spor, Sağlık Bilimleri, Hemşirelik olmak üzere 3 yüksekokulu, 1 MYO, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 10.386 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 341 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: ÖSYM tarafından verilen Tam Burs, yüzde 75 – yüzde 50 ve yüzde 25 indirimlerin dışında; Derece, Tercih Akademik Başarı, Şehit ve Vefat, Spor, Engelli ve Mezun Öğrenci bursları ile Kardeş İndirimi bulunuyor.

Yurt olanakları: Yurdu bulunmuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: Aktif olarak faaliyet gösteren 59 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus ve Erasmus+ ile 19 ülkede 100’den fazla üniversiteyle anlaşması bulunuyor. Ayrıca 13 üniversiteyle de ikili anlaşması var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

1998 yılında kurulan Haliç Üniversitesi, büyüyerek ve gelişerek eğitim hayatına devam etmektedir. Kurulduğu günden bugüne kent içi üniversite sloganıyla var olan Haliç Üniversitesi, tarihi yarım adanın kalbinde, öğrencilerine ulaşım kolaylığı dışında, eğitim hayatlarına ek olarak sosyal ve kültürel hayatı birlikte yaşamayı vaat etmektedir. Öğrencilerine sadece teorik bilgileri değil, aynı zamanda mesleki tecrübeleri ve bilgi birikimleri ile ışık tutacak seçkin bir akademik kadroya sahiptir. Akademisyenlerinin tamamına yakını, mesleğinde ün yapmış, tanınan, dönemine ve günümüze rehberlik eden kimselerdir. Haliç Üniversitesi, öğrencilerine sadece eğitim vermek ve diploma sahibi yapmanın ötesinde, mesleki hayatlarında mutlu mezunlar olabilmelerini, iş disiplinini, kontrollü ve birikimli ilerlemelerini amaçlamaktadır. Modern alt yapı ve ileri teknolojik donanıma sahip derslik ve laboratuvarlarımızla çağın gereklerine uygun, güncel eğitim hedeflemekteyiz.

İletişim bilgisi: www.halic.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)