adscode
adscode

Haliç Üniversitesi'nden Darülaceze'ye Hizmet

Haliç Üniversitesi ve Darülaceze arasında "Topluma Hizmet Projeleri" kapsamında protokol imza töreni gerçekleşti.

Haliç Üniversitesi'nden Darülaceze'ye Hizmet
Eğitim
Tarihi ve sosyal bir müessese olan Darülaceze Başkanlığı, Haliç Üniversitesi ile "Topluma Hizmet Projeleri" kapsamında Darülaceze Başkanlığı Yönetim Binasında bir protokol imzaladı.
İmzalanan protokolle Darülacezede bulunan bakıma muhtaç yaşlılar ve çocuklara Haliç Üniversitesi;

Konservatuvar öğrencileri müzik dinletileriyle,
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri spor aktiviteleriyle, 
Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri el sanatları ile
Yaşlı Bakım bölümü öğrencileri de bakımlarıyla ilgilenerek "Topluma Hizmet" Projeleri kapsamında Darülaceze'de görev alarak Haliç Üniversitesinde ki almış oldukları eğitimleri bu kişilere  aktararak gelişimlerine katkıda bulunacaklardır.  
 
Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi ve Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Çetin imza töreni öncesinde konuşma gerçekleştirdi.

Sözlerine bu tür bir proje ile işbirliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğu ile başlayan Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, "Darülaceze Başkanlığı ve Haliç Üniversitesi olarak ortak bir protokolü imzalamak üzere bir araya geldik. Bu çalışmanın geçmişi 4-5 yıl öncesine dayanıyor. Bugün bu tarihi geçmişi olan çalışmayı resmi bir protokolle belgelendirmiş olacağız. Diliyoruz ki bu çalışmaya katılıp bizlerden katılım belgesi alacak öğrenciler daha sonraki nesle örnek olur.

Darülaceze Başkanlığı olarak staj ve 'Topluma Hizmet Projeleri' için bir saha oluşturmamız konusunda önümüzdeki yıllarda çalışmanın devamını sağlayacak bir belge olmasını sağlayacağız. Bizim çatımız altında 530 civarında sakinimiz var. Bunun 30'a yakını bebek ve çocuklardan oluşuyor. Sakinlerimize herhangi bir ayrım gözetmeksizin bakım yapılıyor. Hayatta ne varsa, hayata dair ne varsa burada var. Bu vesile ile bu projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Çetin ise, "Darülaceze'de muhteşem bir hizmet sunuluyor. Bizim de bu tür kurumlara destek vermemiz gerekir. Öğrencilerimizin bu tip staj ve 'Topluma Hizmet Projeleri' ile işlerinde ustalaşması ve örnek olması gerekiyor. 10 bine yakın öğrencimizle topluma faydalı faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Biz elimizden gelen bütün hizmeti vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)