adscode
adscode

Hangi Okul, Hangi Dershane Kaç Şampiyon Çıkardı?

SBS şampiyonlarını çıkaran okullar ve dershaneler;

Hangi Okul, Hangi Dershane Kaç Şampiyon Çıkardı?
Editörün Seçimi

SBS TÜRKİYE REKORU YİNE TED MERSİN KOLEJİ’NDEN…

 

İlköğretim 8. Sınıfların girmiş olduğu Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları dün akşam itibariyle açıklandı. 1 milyon 75 bin 533 öğrencinin girdiği sınavda TED Mersin Özel İlköğretim Okulu öğrencisi Nezihe Ezgi Menzi Uluslararası Satranç Turnuvası’nda 2. olması sebebiyle almış olduğu 500 tam puana ek olarak aldığı puan ile SP-8 515.000. OYP 507.424 gibi alınması güç bir puan ile Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Anaokulu’ndan itibaren 9 yıldır TED Mersin Koleji öğrencisi olan Nezihe Ezgi Menzi yaklaşık 7 yıldır profesyonel olarak satranç oynamaktadır. Şu an Konya’da Milli Takım oyuncusu olarak turnuvada bulunan Ezgi Menzi dünya çapında başarılara imza atmaktadır. Böyle bir başarının kazanılmasının ancak okul – veli işbirliği ile olabileceği inancıyla öğrencimiz Nezihe Ezgi Menzi’yi, disiplinli çalışması, satrançtaki ve 2012 SBS sınavındaki yüksek başarısından dolayı tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen TED Mersin Koleji Yönetici ve Öğretmenlerini kutluyoruz…

 

 

 Sevinç Dershaneleri öğrencilerinden Merve Özkılıç 2012 SBS’de Türkiye OYP 2.si

 

6, 7 ve 8.sınıf SBS’de tüm soruları doğru cevaplayan ve okulunu 1.likle bitiren Merve Özkılıç 2012 Türkiye OYP şampiyonu oldu. 3 yıl üst üste 500 tam sınıf puanı alan ve OYP 2.si olan Merve Özkılıç’I tebrik ediyoruz.

Sevinç Dershaneleri öğrencisi Merve Özkılıç 2010’da girdiği 6.sınıf SBS, 2011’de girdiği 7.sınıf SBS ve 2012’de girdiği 8.sınıf SBS’de tüm soruları doğru cevaplamıştır. Ayrıca 3 yıldır devam ettiği okulunu da okul 1.si olarak bitirmiştir. 3 yıldır 500 tam sınıf puanı alan Merve Özkılıç Türkiye OYP 2.sidir. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Sevinç Dershaneleri’nin 34 öğrencisi 2012 SBS Şampiyonu

09.06.2012 tarihinde gerçekleştirilen 8. sınıf SBS’nin, 12.07.2012 tarihinde açıklanan resmi sonuçlarına göre, Sevinç Dershaneleri’nden 34 öğrenci 8.sınıf SBS’de tüm soruları doğru cevaplamıştır ve 500 tam SBS puanı alarak 2012 SBS şampiyonu olmuştur.

SBS Şampiyonu 34 öğrencinin ad ve soyadları şöyledir: Ali Egemen Köroğlu, Ali Yağız Ayla, Ata Yardımcı, Ayşe Naz Onaran, Baha Ökten, Banu Gaffari, Belgi Özdemir, Berkecan Ağagündüz, Çağla Kaya, Deniz Altuntaş, Duru Baykal, Ece Naz Erülker, Ece Yüzak, Elif Bayazıt, İlayda Akça, İrem Aytekin, Mahmut Onur Alhas, Mert Saruç, Merve Özkılıç, Ongun Uzay Macar, Ömer Cacina, Reşit Alpsal, Saygın Güney, Simay Yazıcıoğlu, Sinan Mert İnce, Şevval Zeynep Subaşı, Tara Kolcuoğlu, Tunçkan Mengücek, Umut Arslan, Yağmur Erhan, Zeynep Karababa, Zeynep Karacan, Zeynep Türdü, Zeynep Zeytinoğlu.

 

 

*****

Özel Efdal Eğitim Kurumları

-Özel Efdal Eğitim Kurumları'nda gelenek yine bozulmadı. Bu yıl da SBS'de Efdal ögrencileriyle gururlandırdı.
Sınava bu yıl giren 35 Efdal öğrencisinden, ikisi 500 tam puan aldı.
Meziyet Dilara REDA ve Ece Kantemir Efdal Okulları'nın tüm sorulara doğru cevap vererek, 500 tam puan alan ogrencilerinin isimleri..
Ögrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyoruz.

 

 

 

Doğa Koleji SBS‘de ilk 10‘da 4 Öğrencisiyle Lider

 

Ataşehir Doğa Koleji 494.053 puan ortalamasıyla Türkiye’de zirvenin sahibi olurken, 492.325 puanla Avcılar Doğa Koleji ve 476.599 puanla Topkapı DoğaKoleji’ni SBS’de bir kez daha zirveye taşıdı.

Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çocukları anaokulundan itibaren hayata hazırlayan Doğa Koleji, öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle her alanda kazandığı başarıyı SBS sonuçlarında da sürdürdü. Türkiye’de 500 tam puan alan 18 öğrencinin 3’ü Doğa Koleji’nden. Doğa Koleji ilk 10’da 4 öğrencisiyle rakipsiz lider oldu. Avcılar Doğa Koleji Öğrencisi Rozerin Akkuş  500.000, Atakent Doğa Koleji Öğrencisi Merve Özkılıç 500.000, Ataşehir Doğa Koleji Öğrencisi İbrahim Emre Sağlam 500.000, Atakent Doğa Koleji Öğrencisi Hasan Deniz Altuntaş ise 499.034 puan alarak ilk 10’a girdi.

 

Ayrıca Doğa Koleji’nin 3 öğrencisi; 6, 7 ve 8. sınıf SBS’de 3 yıl üst üste 500 tam puan alırken, 24 öğrenci tüm sorulara, 52 öğrenci 99 soruya doğru cevap verdi. 490.000 üzeri puan alan 115 öğrencisiye rekor bir başarıya imza attı.

 

Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi

Doğa Koleji’nin SBS başarısının arkasındaki en önemli faktörlerden birisi de Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi (SOES). SOES öğrenciye kendini geliştirme, farklı bakış açıları kazanma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı sunuyor. SOES, öğrencilerin akademik, sosyal, kişisel ve psikolojik gelişimini destekleyen uygulamaları içeriyor. Ortaokul öğrencilerine verilen temel derslerin yanında onları dünya vatandaşı haline getirecek SOES tüm Doğa Koleji kampüslerinde uygulanıyor. Böylece öğrenciler 5. Sınıftan itibaren Doğa Anadolu Liseleri’nde uygulanan t-MBA Modeli’ne hazırlanıyorlar. 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar için geliştirilen SOES’te “Eğitim Koçluğu” sistemin temelini oluşturuyor. 

 

t-MBA ile lise sonrası hayata başlangıç

Doğa Koleji’nde, üniversitelerde uygulanan MBA programının lise seviyesi öğrencilere uyarlanan modeli olan t-MBA (MBA for Teenagers) kapsamında, ekonomi, girişimcilik, uluslararası ilişkiler, para yönetimi gibi çok özel müfredat dersleri veriliyor. Stajlarını ve tezlerini başarıyla bitiren Doğa Koleji Lise öğrencileri sene sonunda uluslararası akreditasyona sahip t-MBA diploması ile ödüllendiriliyor. Doğa Koleji t-MBA başarısını dünyanın en büyük amfi dersi niteliğindeki t-MBA Zirvesi ile taçlandırıyor. Her kampüste düzenlenen t-MBA seminerleri kapsamında iş, bilim ve sanat dünyasının önde gelen isimleri öğrencilerle bir araya gelerek deneyim ve başarılarını paylaşıyorlar.

 

Doğa Koleji SBS’ye nasıl hazırlıyor?

Geleceğin liderlerini yetiştiren Doğa Koleji’nde SBS yıllık bir çalışmanın ürünü olarak değil, anaokulundan üniversiteye kadar öğrencinin tüm yönleriyle geliştiği sürecin bir aşaması olarak değerlendiriliyor. 4+4+4 eğitim sistemi açıklandığında Doğa Koleji’nin bu sistemi zaten uygulayan bir okul olarak sisteme hazır olduğunu belirten Doğa Koleji Lise Koordinatörü Ömer Gündoğdu bu konuda şunları söyledi: “Eğitim sistemimizde konular örneklerle gerçek yaşamdaki kullanım alanları temel alınarak anlatılıyor. Bu felsefe ortaokulda öğrenciyi derslere kanalize ediyor. SBS’ye hazırlık sistemimizde 5,6 ve 7. Sınıfların temel müfredatları projelerle destekleniyor ve sosyal uygulamalarla zenginleştirilerek 8. Sınıfta yoğun bir SBS hazırlığıyla birleştiriliyor. Böylece yoğun bir SBS hazırlık programı uygulanarak akademik başarı maksimum düzeye çıkarılıyor.”

 

*****

SBS’DE 2012 YILI SONUÇLARINA GÖRE 4 TÜRKİYE BİRİNCİSİ FATİH’TEN…

1 milyon 98 bin 243 İlköğretim 8. Sınıf öğrencisinin girdiği ve merakla beklenen SBS sonuçları açıklandı. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre Fatih Koleji öğrencilerinden Dilara Bozyılan, Hatice Meryem Yüksel ve Maide Hilal Taşkesenlioğlu, Emre Yığın, 2012 yılı sonuçlarına göre 500 tam puan yaparak Türkiye birincisi oldu.

Fatih Koleji öğrencilerinden Dilara Bozyılan, Hatice Meryem Yüksel, Maide Hilal Taşkesenlioğlu, Emre Yığın SBS’ de 500 tam puan alarak Fatih Koleji’nin gururu oldu.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada başarılarının arkasında önce Fatih Kolejinin verdiği eğitimin ve hocalarının ilgisinin büyük olduğunu bunun yanı sıra düzenli ve etkili çalışmanın da şart olduğunu söylediler.


*****

 

SBS'de rekor başarı Bahçeşehir Kolejleri'nden! 


Türkiye’nin yedi bölgesinde hizmet veren Bahçeşehir Kolejleri, aynı standart ve kalitede eğitim hizmeti verdiğini 8.sınıf  SBS'de bir kez daha  kanıtladı. İstanbul’dan Antalya’ya, Balıkesir’den Aydın’a, Kocaeli'nden Diyarbakır'a, Bandırma'dan Manavgat'a, Konya'dan Gaziantep'e 17 öğrencisi,  8.sınıf SBS’de 500 tam puan alarak Türkiye SBS Birincisi oldu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir öğrencisi  üç yıl üst üste 500 tam puan alarak  Türkiye Şampiyonlarından biri oldu . En önemlisi de Bahçeşehir Kolejleri hizmet verdiği 10 ilde okul ortalamasına göre  il birincisi olarak SBS'de rekor kırdı.  

SBS sonuçlarının değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Behçet Yavuz, Bahçeşehir Kolejlerinin SBS başarısı ile ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle dedi:          “ Bahçeşehir Kolejleri’nde öğrencilerimiz, Kişiye Özgü Öğretim Modeli kapsamında yer alan Akıllı Ölçme ve Değerlendirme Sistemiyle oluşturduğumuz “tanı testleri” ile sınava hazırlandıkları için yıl içinde eksik oldukları konuları kolayca tespit ediyoruz  ve gerek bireysel gerek grup halinde yapılan etüd çalışmalarıyla bu eksikliklerini gideriyoruz. Tüm Bahçeşehir Kolejleri’nde aynı anda uyguladığımız ortak sınavlarla, yıl içinde düzenlediğimiz SBS Kampları ile  öğrencilerimiz, kendilerini Türkiye genelinde değerlendirme fırsatı buluyorlar. Okul kampüslerimizde yer alan Bilim Müzelerinde, Yaratıcı Düşünce Atölyelerinde ve özel donanımlı sınıflarda yaşayarak öğrenen öğrencilerimiz, bilgiden çok yoruma ve analize dayalı soruların yer aldığı  SBS'de daha başarılı oluyorlar.    SBS sonuçlarına baktığımızda 10 okulumuzun il birincisi, bir çok okulumuzda da 500 tam yapan öğrencilerimizin olduğunu görüyoruz. Bu sonuç, tüm okullarımızda aynı standart ve kalitede eğitim verdiğimizin en büyük kanıtıdır.  Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da  6.,7. ve 8.sınıf SBS’lerde üç yıl boyunca  500 tam puan alan bir öğrencimiz var. Bu başarılarda emeği geçen öğrencilerimize, velilerimize ve tüm Bahçeşehir Kolejleri ailesine teşekkürlerimi sunarım.” 

8.sınıf SBS'de 500 tam yapan Bahçeşehir Kolejleri Öğrencilerinin Görüşleri


İÇTEN BOZKURT – Üç yılın SBS Türkiye Şampiyonu Bahçeşehir Koleji Manavgat 

SBS için çok değil ama düzenli  tekrar yaparak ve  test çözerek çalıştım. Sosyal hayatımı ihmal etmedim, gerek okuldaki gerek dershanedeki çalışmalarım   SBS'de  başarılı olmamı sağladı. SBS başarımın yanında Karete  ve   şiir yarışmalarında    il ve ilçe birinciliklerim var. Eğitim kariyerime yurtdışında devam etmeyi hedefliyorum, bilim alanında ilerlemek istiyorum,  bunun için de SBS’de okul tercihim Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi olacak. SBS’ye girecek olan arkadaşlarıma, kendilerini çok yormadan yeteri kadar çalışmaları ve her konu sonunda o konunun tekrarını yapmaları, konuyla ilgili test çözmelerini tavsiye ederim.


ÖMER ÖZBELLİ  - Bahçeşehir Koleji Florya

SBS ye günlük çalışarak, sürekli test çözerek en önemlisi okuldaki dersleri dikkatle takip ederek ve 6. sınıftan itibaren öğretmenlerimin ve okulumun gösterdiği yolda hazırlandım. Okulun kapanacağı son güne kadar okula gelip öğretmenlerimle SBS'ye hazırlandım. SBS'ye hazırlanırken sosyal hayatımdan hiç vazgeçmedim. Kendime zaman ayırdım. Okul futbol takımında lisanslı olarak futbol oynadım. Bunun dışında tenis, kayak ve resim ile ilgilendim. Matematik Olimpiyatları derecelerim, Resim yarışmasında Türkiye 1.liği ayrıca Tenis turnuvaları ve Kayakta da derecelerim var.  Meslek seçimi için henüz karar vermedim ama bilim alanında ilerlemek istiyorum bu yüzden ilk tercihim Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi olacak.

*****


HAKAN MUTLU – Bahçeşehir Koleji Bursa

SBS’ye okulumun  ve dershanenin hazırlamış olduğu program dahilinde, bol tekrar ederek ve bol bol test çözerek hazırlandım.Okulumda aldığım eğitimin yanısıra  dershaneye tekrar amaçlı ve test çözme amaçlı gittim. Fazla bir kısıtlama olmadı. Futbolu çok seviyorum; tuttuğum takımın bütün maçlarını izledim, sinemaya gittim, arkadaşlarımla eğlenceye zaman ayırdım. İyi bir yüzücüyüm, okul yarışmalarına katılıyordum, Kara kalem çizim yapıyorum, otomobillere karşı ilgim var, resimlerini çiziyorum.. 6. sınıfın sonunda SBS sınavından 500 puan aldığımda İlçe Belediyesi tarafından Ödül verilmişti. İleride tıp eğitimi almak istediğim için SBS okul tercihlerimin ilk sırasında Bahçeşehir Koleji  Fen ve Teknoloji Lisesi, daha sonra Galatasaray ve Kabataş Lisesi yer alacak.


ZEYNEP ÇÖKLÜ – Bahçeşehir Koleji Samsun

SBS için çalışmalarımı tüm seneye yaydım, sadece 2. dönem yüklenmedim, yıl boyunca düzenli çalıştım. Yanlış yaptığım soruları hemen öğrenmeye çalıştım hatalarımı düzelttim Bunun dışında  okulda ve dershanede denemeler çözdüm, böylelikle sınav stresimi biraz yenmiş oldum. Sosyal hayatımda  ister istemez kısıtlamalar oldu, ama bu kısıtlamayı en az seviyeye indirmeye çalıştım. Sadece odaya kapanıp ders çalışmanın verimli olduğunu düşünmüyorum. Hobilerim arasında fotoğraf çekmek, film izlemek, masa tenisi, kitap okumak var. 6 ve 7. Sınıf okul birinciliklerim  var. İleride mühendis olmak istediğim için tercihlerim arasında Bahçeşehir Koleji Fen Teknoloji Lisesi, Ankara Fen Lisesi ve İzmir Fen Teknoloji Lisesi yer alacak.

*****

SBS’de Türkiye ikincisi İSTEK’li

 

 

İSTEK Kemal Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerimizden Deniz Enfiyeci, 500 tam puanla TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.

 

SBS 2012’de İSTEK’li 7 öğrencimiz 500 tam puan aldı.

 

Deniz Enfiyeci          İSTEK Kemal Atatürk İlköğretim Okulu

Nuray Yağmur Belen          İSTEK Acıbadem İlköğretim Okulu

Kaan Güney Keklikçi İSTEK Acıbadem İlköğretim Okulu

Berfin İlayda Yıldız    İSTEK Bilge Kağan İlköğretim Okulu

Burak Berke Yavuz   İSTEK Bilge Kağan İlköğretim Okulu

Elif Karakütük          İSTEK Bilge Kağan İlköğretim Okulu

Umut Arslan            İSTEK Bilge Kağan İlköğretim Okulu

 

Başarısının sırrını hem derslere hem de sosyal hayata zaman ayırmak olarak değerlendiren Türkiye İkincisi Deniz Enfiyeci, ileride Uluslararası aşçı olmak istiyor. Deniz Enfiyeci’nin başarısı ile ilgili görüşlerini siz değerli basın mensupları ile paylaşmak istiyoruz.

-------

 

SBS’de Türkiye ikincisi oldun. Bu başarıyı bekliyor muydun?

6. ve 7. Sınıflarda da sınavlarım iyiydi. Bu sene de düzenli çalıştım, konuyu derste kavradım, kendime de zaman ayırdım. Kendime bir hedef belirledim ve bu hedefe ulaşma isteği beni motive etti. Tek bir kaynak yerine çeşitli kaynaklardan çalıştım. Bütün bu faktörler birleşince böyle bir başarının gelmesi sürpriz olmadı.

 

Adını bu sıralamada görünce neler hissettin?

Çok sevindim. Çok heyecanlıydım. Sınavın gece açıklanmasını beklemiyordum. O nedenle biraz şaşırdım. Çalışmalarımın karşılığını aldığım için çok mutlu oldum. Çok güzel bir duygu.

 

İlköğretim eğitimini hangi okullarda tamamladın?

4. Sınıftan beri İSTEK Okullarındayım. 5. ve 6. sınıfı İSTEK Bilge Kağan Okulları’nda ; 4.,7., ve 8. sınıfı İSTEK Kemal Atatürk Okulları’nda okudum.

 

Başarının sırrı nedir? Hangi faktörler seni başarıya taşıdı?

Okulumun pozitif disiplin anlayışı, öğretmenlerimizle rahatça kurduğumuz iletişim, eğitim materyalleri (kütüphane, laboratuvarlar vb.), yabancı dil eğitiminin kalitesi (Cambridge Sınavlarına katılarak bilgimi ölçme imkânı), başarıya ulaşmamdaki en önemli unsurlardan sadece birkaçı.

 

Bana göre başarının sırrı düzenli çalışma, motivasyon, ailenin ve okulun desteği, dershane ve okul arasındaki dengenin sağlanması ve sınav anındaki konsantrasyon. Ders ve çalışma programınızı iyi ayarlarsanız hem kendinize hem de derslerinize rahatça vakit ayırabilirsiniz. Böylece motivasyonunuz da artar ve sınav stresini çok hissetmezsiniz. Bu noktada aile, okul ve dershanenin desteği çok önemli. Elbette sınav bunların hepsini uygulama zamanı. Sınav süresince zamanınızı iyi değerlendirir, dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat ederseniz başarı zaten gelecektir.

Sınav stresi yaşadın mı? Nasıl aştın?

Sınav stresi elbette olacak bence olmalı da, ama kararında. Çünkü çok stres sizi telaşlandırır bu da dersinize ve sınavınıza gereken dikkati verememenize neden olur. Hiç stresli olmamak da sınavı küçümsemenize yol açar. Bu nedenle programımı çok sıkı tutmadım, arkadaşlarımla da buluştum ve eğlendim; ama ders zamanında da derse odaklandım.

Sınava çalışmanın dışında zamanını nasıl değerlendirdin?

Arkadaşlarımla okul dışında da zaman geçirdik. Okul ise sene içinde bizi İzmir Uzay Kampı’na götürdü. Uzay Kampı’nda hem bilgi edindik, hem simülasyonları tecrübe ederek eğlendik.

Günlük yaşantında neler yapmaktan hoşlanırsın?

Günlük yaşantımda kitap okumaktan ve müzik dinlemekten çok hoşlanırım. Aynı zamanda bilgisayarla da aram iyidir, web siteleri tasarlamayı severim. İngilizcemi geliştirmek için İngilizce dizilere, bilgisayar oyunlarına ve kitaplara da zaman ayırırım. Yemek yapmayı ve okulda öğretilen el sanatlarına vakit ayırmayı seviyorum.

Hobilerin var mı? Uğraştığın bir spor dalı, çaldığın bir enstrüman vs...

El sanatları, yemek yapmak, web tasarımı yapmak, kitap okumak ve müzik dinlemek hobilerim arasında.

Bundan sonraki hedeflerin nelerdir? Hangi mesleği seçmek istiyorsun? Bununla ilgili hayallerin var mı?

Hedefim SBS’den iyi bir puan almaktı, şu an bunu gerçekleştirdiğime göre yeni hedefim iyi bir lise eğitimi almak. Aşçı olmak istiyorum, İstek Okulları’nda iyi bir İngilizce eğitimi aldım,  okulum bana Almanca altyapısını da sağladı. Bu dilleri geliştirip 3. bir dil de öğrenip uluslararası bir aşçı olmayı hedefliyorum.

Sınavda senin gibi başarılı olmak isteyenlere neler tavsiye ediyorsun?

Düzenli, planlı, disiplinli çalışmak şart. Aile dershane okul üçgeninde dengeyi, sağlamalısınız.

Sınav anında konsantre olup bu çalışma sürecini mutlu bir şekilde sonlandırabilirsiniz.

 egitimajansi.com

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)