adscode
adscode

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

...

HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Ramazan Taşaltın
Kuruluş tarihi: 1992
Bulunduğu il: Şanlıurfa
Akademik birimleri: Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp, Veteriner, Ziraat, Siverek Uygulamalı Bilimler, Diş Hekimliği, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Eczacılık olmak üzere 14 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 13 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 30.000 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 106 profesör, 81 doçent, 342 Dr. öğretim üyesi, 242 öğretim görevlisi, 344 araştırma görevlisi olmak üzere 1115 akademik personeli var.
Burs olanakları: Öğrencilerin çoğunluğu KYK’nın verdiği burs ve kredilerden yararlanmakta.
Yurt olanakları: Eyyübiye Yerleşkesi ve Paşabağı mevkiinde, KYK’ya ait erkek öğrenci yurtları var. Yine Osmanbey ile Yenişehir yerleşkelerinde ve Karaköprü merkez ilçesinde KYK’ya ait kız öğrenci yurtları ve MEB’in denetimindeki özel yurtlarda kız ve erkek öğrencilere hizmet vermekte. 2000 kişilik Kız Yurdu, Osmanbey Yerleşkesi’nde hizmet vermekte. Bu yerleşkede 1000 kişilik ilave yurt inşaatı tamamlandı. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde üniversiteye bağlı kız yurtları da var.
Öğrenci kulübü sayısı: 50 öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:
Erasmus+ kapsamında her yıl 50’den fazla öğrenciyi öğrenim ve staj hareketliliğini gerçekleştirmek üzere Almanya, İspanya, İtalya, Macaristan, Polonya ve Litvanya gibi ülkelere gönderiyor. Farabi kapsamında 41 üniversite ile protokol anlaşması var. Başvuruda bulunan öğrencilere 500 TL ile 700 TL burs imkânı sağlanmakta.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Üniversitemiz Türkiye’nin yüksek öğrenim ve bilimsel araştırma standartlarını yükseltmeyi amaçlarken, aynı zamanda GAP’ın başarıya ulaşmasında da son derece önemli bir misyon üstlenmekte. Bu misyonun unsurları; sosyal ve kültürel değişime öncülük etmek, bilimsel çalışmalar aracılığıyla bölge kalkınmasını desteklemek, bölge dinamiklerinin rasyonel değerlendirilmesine olanak sağlayan bir platform oluşturmak olarak sıralanabilir. Huzur ve güven içinde kaliteli bir eğitim olanağı sunan üniversitemiz, ülkemizin geleceğine yön veren kaliteli bireyler yetiştirmeyi kendine ilke edinmiştir.
İletişim bilgisi: www.harran.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)