adscode
adscode

Harvard, Yale ve Princeton’tan kabul aldı!

Koç Özel Lisesi mezunu Alpkaan Çelik, ABD’nin “Büyük Üçlü”sü olarak anılan Harvard, Yale ve Princeton üniversitelerinden kabul aldı. Başka gezegenlerdeki yaşamı araştırmak isteyen Alpkaan, tercihini Harvard’dan…

Harvard, Yale ve Princeton’tan kabul aldı!
Özel Eğitim

 İSTANBUL Koç Özel Lisesi’nde tam burslu okuyan Alpkaan Çelik, ABD’nin “Büyük Üçlü”sü olarak anılan üniversiteleri Harvard, Yale ve Princeton’a tam burslu kabul edildi. Sağlık Bakanlığı eski Personel Genel Müdürlerinden Hacı Çelik’in oğlu olan Alpkaan Çelik Harvard’ı seçtiğini söyleyerek, şunları anlattı:

 

Ortalaması 5’te 5

 

“Bu üniversitelere kabul edilmeme katkısı olan birçok faktör var. Ortalamam lise boyunca hep 5 üstünden 5 oldu. Amerika’nın üniversite giriş sınavı olan SAT’de 4 ayrı dalda sınava girdim (Matematik 1, Matematik 2, Biyoloji, Kimya) ve hepsinden ilk girişimde 800 de 800 tam puan aldım.

Lise hayatım boyunca biyoloji ve uzay bilimleri alanında çalışma yaptım. Geçen sene California Teknoloji Enstitüsü’nün düzenlediği astronomi programına bütün dünyadan kabul edilen 5 öğrenciden biri olarak katıldım ve asteroitlerin uzaydaki yörüngeleri üzerine yaptığım proje, NASA’nın veri bankasına girmeye hak kazandı. Bu çalışma sonucunda makalesi Amerikan Astronomi Derneği’nde yayınlanan tarihteki ilk lise öğrencisi oldum.

Uzayı araştıracak

 

Üniversitede moleküler ve hücresel biyoloji okuyup, gelecekte  bilim adamı olarak ‘Astrobiyoloji’ alanında çalışmak istiyorum. Hedefim, evrenin diğer bölgelerinde (başka gezegenlerde) yaşam arama çalışmalarına katılmak ve dünyadaki yaşamın kökeni konusunda araştırmalar yapmak. Siyaset bilimi ile çift anadal yapıp bilimin toplumu geliştirmek ve kalkındırmak için nasıl kullanılabileceğini detaylı bir biçimde öğrenmek istiyorum. Uzun dönemdeki en büyük amacım ise Türkiye’deki bilimsel gelişim sürecinin hızlanmasına katkıda bulunmak. Kaynak: Hürriyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)