adscode
adscode

Hastanede tedavi gören çocuklara sınıf

Tedavileri nedeniyle örgün eğitimlerine devam edemeyen çocuklar için Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi'nde "hastane sınıfı" hizmete açıldı.

Hastanede tedavi gören çocuklara sınıf
Eğitim

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Öğretmenim Elimi Tut Projesi"nde 15. hastane sınıfının açılışı gerçekleştirildi.

Hastanede yatarak tedavi gören ve süreğen hastalıkları nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayan 56 çocuk, hazırlanan hastane sınıfında 11 öğretmen ile eğitim hayatına devam edecek.

Açılışa, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Hakan Gündüz, Hayata Renk Ver Derneği Başkanı Ezgi Turan, Thrace Basin Natural Gas (Türkiye) Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Albert Gress ile hastane sınıfı öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, projede emeği geçen isimlere teşekkür etti.

Çocukların tedavi görürken eğitim imkanlarından da geri kalmaması için hastane sınıfının açıldığını dile getiren Tiryaki, sınıfta müfredatın takip edilmesinin yanı sıra resim, müzik, akıl oyunları gibi farklı aktivitelerin de yer alacağını ifade etti.

Etkinlikte Hayata Renk Ver Derneği Başkanı Ezgi Turan, Maltepe Kaymakamı Tiryaki, Prof. Dr. Gündüz ve Gress, çeşitli etkinliklere katılarak, ebru sanatı yaptı.

Sınıfın hizmete alınmasındaki çabalarından dolayı Albert Gress'e ve Ezgi Turan'a plaket ve hediye takdim edildi.

Heyet, çocuk sağlığı ve hastalıkları servisini de ziyaret etti.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)