adscode
adscode

Hava Harp Okulu'na 1000 öğrenci alınacak!

FETÖ soruşturması ile çok sayıda pilot subayın görevden alınmasıyla oluşan açığı kapatmak için, Hava Harp Okulu'na bin öğrenci alımı yapılacak.

Hava Harp Okulu'na 1000 öğrenci alınacak!
Eğitim

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu darbeci askerler tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminin en kritik toplantılarını yaptığı Hava Harp Okulu'na bu yıl öğrenci alımının olup olmayacağı muamma konusuydu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bu hususta ilk olarak 'Öğrenci alımı olmayacak' demişti.

Fakat daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edilen pilot sayısının 265’i bulması nedeniyle ortaya çıkan durum Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Milli Savunma Bakanlığı'na iletilince, durum değişti.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kurulmasına karar verilen Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlanan Hava Harp Okulu'na öğrenci alımın yapılacağı kararlaştırıldı.

BİN ÖĞRENCİ ALINACAK
Okula Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen yazı ile, oluşan pilot açığını kapatmak amacı ile bin öğrenci alınacağı bildirildi.

2017'de yapılması beklenen bu alımın 2016 yılının Ekim ayında gerçekleştirileceği kaydedildi.

265 PİLOT MESLEKTEN ATILDI

Öte yandan Türk Hava Kuvvetleri’nden (THK) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası atılan pilot sayısı 265'i bulmuştu.

Bu sayı mecburi hizmet bitince özel sektöre geçmek nedeniyle ayrılan ya da emekli olan pilotlara ilişkin rakamla birleştiğinde ise, ortaya önemli bir açık oluşmuştu.

Seda Çakır/ Sadecehaber

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)