adscode
adscode

Hem İstanbul Tıp Fakültesi Birincisi, Hem TUS Birincisi

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Hüseyin Can Yücel tarihi bir puan alarak TUS Birincisi oldu.

Hem İstanbul Tıp Fakültesi Birincisi, Hem TUS Birincisi
Eğitim
Güncelleme : 13-Sep-18 15:56

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi 2018 Mezunu ve Fakülte Birincisi Hüseyin Can Yücel, 15 bin doktorun girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) tarihi bir puan ve net sayısına imza atarak Türkiye Birincisi oldu.

“İstanbul Tıp Fakültesi’nde İhtisas Yapacak”

Temel ve Klinik olarak toplam 240 sorunun sorulduğu sınavda 14 yanlış 225 doğru yapan Hüseyin Can Yücel, cerrahi bir branşı seçeceğini ifade ederken, henüz branş tercihinin netleşmediğini ifade etti.

Klinik Testten 79.41 puan alan Hüseyin Can Yücel, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde ihtisasını yapacağı bir branş seçeceğini belirterek, “İstanbul Üniversitesi mensuplarına tüm katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, bu ailenin mensubu olmaya devam edeceğim için onur duyuyorum” şeklinde konuştu.

“Bilimsel ve Akademik Çalışmalarında Öğrencilerimizin Yanındayız”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Hüseyin Can Yücel’in başarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul Üniversitesi Mezunu Hüseyin Can Yücel TUS’ta tarihi bir puan ve net sayısına imza atıp Türkiye Birincisi olarak büyük bir başarı gösterdi. Umarım kendisi çalışmalarına Üniversitemiz çatısı altında devam eder ve bu çatı altında bilime çok değerli katkılar sunar. Mezunlarımız ve mensuplarımız Üniversitemizi her daim gururlandırmaya devam ediyor. İstanbul Üniversitesi olarak bilimsel ve akademik çalışmalar konusunda her zaman öğrencilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)