adscode
adscode

Hem Yürüyüş Yaptılar Hem Doğayı Temizlediler

​İzmir Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu İZÜDOST, Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü DEDAK, İzmir Saint Joseph Lisesi ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı öğrencileri,…

Hem Yürüyüş Yaptılar Hem Doğayı Temizlediler
Üniversite
İzmir Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu İZÜDOST, Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü DEDAK, İzmir Saint Joseph Lisesi ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı öğrencileri, “Balçova Baraj Vadisi Çöplük Olmasın, Temiz Kalsın” temalı doğa yürüyüşü yaptı.
 
Coğrafyası ve havası ile doğa sporu tutkunları için bulunmaz bir cennet olan İzmir’in doğası kirlenme tehlikesi ile karşı karşıya. Bu tehlikeye dikkat çekmek isteyen doğa tutkuları ise işbaşında. İzmir Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu İZÜDOST, Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü DEDAK, İzmir Saint Joseph Lisesi ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı öğrencileri, “Balçova Baraj Vadisi Çöplük Olmasın, Temiz Kalsın” temalı doğa yürüyüşü yaptı. Sporu aynı zamanda çevre duyarlılığı ile birleştiren doğa tutkunları, yürüyüş yapan doğaseverlerin attıkları organik olmayan her türlü çöp ve atığı toplayıp yürüyüş parkurlarını temizledi ve bölgeyi küçük bir çöp dağından arındırdı.
 
Hem spor hem temizlik
İzmir çevresindeki diğer yürüyüş parkurlarını temizlemeyi ve çevre kirliliği sorununa dikkat çekip farkındalık yaratmayı amaçlayan grup, İzmir’deki diğer doğa sporları kulüplerinin de bu sürece katılmalarını bekliyor. İZÜDOST Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Parlak “Bu etkinlik aslında ilerde başlatacağımız geniş katılımlı çevre temizliği etkinlikleri için bir deneme niteliği taşıyordu. Sonbahardan itibaren bütün doğa sporları gruplarının katılımcıları doğa içindeki bütün etkinliklere eldiven ve çöp torbaları ile gelmeye teşvik etmelerini bekliyoruz. İzmir’den başlayacak bu girişimin ülke geneline yayılmasını ve bütün doğaseverlerin mavi kapak biriktirmek dışında da etkin olabilmelerini diliyoruz” dedi.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)