adscode
adscode

Her Şeyiyle Kıbrıs Amerikan Üniversitesi!

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi hakkında her şey bu haberde...

Her Şeyiyle Kıbrıs Amerikan Üniversitesi!
Üniversite

 

ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ

 -

 

REKTÖR

 Prof. Dr. Uğur Özgöker

 

 

 

GENEL BİLGİLER

Fakülte sayısı: 3

Yüksekokul sayısı: 3

Ön lisans ve lisans programları: 6 lisans programı/ 15 ön lisans programı

Yüksek lisans ve doktora programı:

Öğrenci sayısı:

Öğretim elemanı: 108

Yabancı dil: İngilizce ve Türkçe’

Öğrenci değişim programları: -

Uluslararası akreditasyonları:

 

Üyelikler

ECBE (European Council for Business Education)

IUSARC (International Universities Search & Rescue Council)

CUA (Cyprus Universities Association)

 

KAÜ yerel olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu YÖDAK ve Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmaktadır. Üniversitenin işletme fakültesi Uluslararası İşletme Eğitimi Asamblesi, ABD (IACBE) ve Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE) tarafından akreditedir. KAÜ, yüksek öğrenimlerini veya kariyerlerini İngiltere’de sürdürmek isteyen öğrenciler için önemli olan NARIC (Birleşik Krallık Ulusal Denklik ve Enformasyon Merkezi) tarafından da tanınmaktadır. Turizm ve Konaklama programlarımız ise TedQual tarafından akredite edilmiştir. TedQual, Dünya Turizm Örgütü’ne (WTO) bağlıdır. Mühendislik programlarımız Avrupa Birliği`nin önde gelen fen ve mühendislik bilimlerini denetleme ve akreditasyon kurumu ASIIN tarafından akredite edilmiştir. Son olarak, KAÜ İngilizce Hazırlık Okulu Avrupa`nın Dil alanında saygın akreditasyon kurumu olan EAQUALS, Dil Hizmetlerinde Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu tarafından değerlendirilmiş ve akredite edilmiştir.

Üniversite UNESCO’nun Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU), İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu (FUIW), Avrupa İşletme Federasyonu (EFMD), İşletme Eğitimi ve Programları Asamblesi, ABD (ACBSP), Avrupada’ki Lider Otelcilik Okulları (Eurhodip), Avrupa Okullar Birliği Daimi üyesi (ECIS), Uluslararası Okullar Birliği (CIS), Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE), Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE), Uluslararası Meslek Yüksek Okulu ve Eğitimi Birliği (IVETA) üyesidir. KAÜ, Amerikan sistemine dayalı eğitim veren uluslararası kuruluşlar arasında bilgi alışverişini desteklemek amacıyla kurulmuş uluslararası bir organ olan Amerikan Eğitim Konsorsiyum’un (AEC) kurucu üyesidir. KAÜ`nün programları Batı Avrupa ve ABD olmak üzere Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Tayland, İran, Ürdün, Irak, Lübnan, Filistin, Kazakistan, Kırgızistan ve daha birçok ülkelerin Eğitim Bakanlıkları tarafından tanınmaktadır.

 

Denklikler: YÖK, YÖDAK

 

 

 

Fakülteler

Güzel Sanatlar Fakültesi

İşletme ve Ekonomi Fakültesi

Siyasal Bilgiler Fakültesi

 

 

Yüksekokullar

 YÖK ve YÖDAK onaylı bölümler

Tıbbı Dökümantasyon ve Sekreterlik

Anestezi

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Yaşlı Bakımı

Fizyoterapi

Aşçılık

 

YÖDAK onaylı bölümler

Sağlık Meslek Yüksekokulu 

Radyoterapi

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Ameliyathane Hizmetleri

Çocuk Gelişimi

İlk ve Acil Yardım

Sağlık Turizmi İşletmeciliği

Meslek Yüksekokulu

Adalet

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği

Arıcılık

 

 

NEDEN KIBRIS AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ?

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ana kampüsü, adanın en turistik yerlerinden biri olarak bilinen Lefkoşa kentinin tam merkezi bölgesinde Surlariçi Arabahmet bölgesinde konumlandırılmıştır. Lefkoşa kentinde tarih adeta modern yapılaşma ile birleşmiştir. 

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Kampüsü sürekli büyümekte  olan, akademik-idari personeli ve öğrencileri ile çok kültürlü ve sıcakkanlı büyük  bir aileyi bünyesinde barından, yenilikçi ve modern yapısı ile sizlere renkli ve güvenilir bir ortam sunmaktadır.

KAÜ yerel olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu YÖDAK ve Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)