adscode
adscode

Her Şeyiyle Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi hakkında her şey bu haberde...

Her Şeyiyle Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
Üniversite
ÜNİVERSİTENİN TARİHÇESİ
Akdeniz’in tarih ve kültür merkezi Kıbrıs Adası’nın çağdaş yönünü simgeleyen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, beş yıllık bir çalışma sonucunda 4 Şubat 1997 yılında başkent Lefkoşa’da kurulmuştur.

1997-1998 Akademik yılında 3 fakültede 12 lisans, 1 Meslek Yüksekokulunda 3 ön lisans programıyla Lefkoşa kampüsünde eğitime başlamıştır. 2001-2002 Akademik yılında Üniversite 2 yurt binası, bilgi işlem merkezi, öğrenci merkezi, rektörlük binası ve 1 fakülte binası ile Haspolat kampüsünde eğitime devam etmiştir.

Günümüzde ise, Üniversitenin 10 fakülte (Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Güzel Sanatlar, Mühendislik, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Fen-Edebiyat, Hukuk) ve bu fakültelere bağlı 56 lisans programı vardır. Ayrıca, 4 yıllık programların bulunduğu Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve 2 yıllık programların bulunduğu Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsünde ise yüksek lisans ve doktora programları devam etmektedir.
 


REKTÖR



Prof. Dr. Halil Nadiri 1970 yılında Lefkoşa’da doğdu. İşletme alanında lisans ve yüksek lisans çalışmaları sonrasında İşletme ana bilim dalı Pazarlama Bilim dalında doktora çalışmasını 1998 yılında tamamladı. Prof. Dr. Nadiri, 1999 yılında Yardımcı Doçent, 2005 yılında Doçent ve 2011 yılında ise Pazarlama Bilim dalında Profesör unvanın aldı.

Prof. Dr. Halil Nadiri, 1999-2015 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) görev yaptı. DAÜ’deki görevi sırasında Araştırma ve Eğitimden sorumlu Rektör Koordinatörlüğü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürlüğü ve sırası ile İdari işler ve Tanıtım ve Gelişimden sorumlu Rektör Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Prof. Dr. Nadiri, birçok araştırma merkezinin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık görevlerini de yürüttü. Prof. Dr. Halil Nadiri 2009-2013 yılları arasında Atatürk Öğretmen Akademisi Yönetim Kurulu başkanlığı görevi de yapmıştır. 2015 yılı Şubat ayında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Halil Nadiri, 2015 yılında Webometrics tarafından yapılan en iyi ilk 2000 Türk Araştırmacı arasında da yer almıştır. Prof. Dr. Nadiri evli ve bir çocuk babasıdır.


 

 

GENEL BİLGİLER
Fakülte sayısı:
10
Yüksekokul sayısı: 8
Ön lisans ve lisans programları: 85
Yüksek lisans ve doktora programı: 51
Öğrenci sayısı: 
Öğretim elemanı: 
Yabancı dil: İngilizce-
Öğrenci değişim programları:  Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin dünyanın birçok ülkesinde bulunan üniversiteler ile yapmış olduğu, genel kapsamı akademisyen ve öğrenci değişimi olan işbirliği anlaşmaları bulunmaktadır. 
Uluslararası akreditasyonları:
  • Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu (FIBAA)
  • Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK)
  • Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MiAK) 
  • Pearson Assured
 
Denklikler:
  • Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 
  • KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) 
  •  


Fakülteler
Eczacılık Fakültesi

Eğitim Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Hukuk Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi

İletişim Fakültesi

Mühendislik Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi


Yüksekokullar

Adalet Meslek Yüksekokulu

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu

İngilizce Hazırlık ve Yabancı Diller Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulu
Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu


NEDEN DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ?

Eğitim

10 fakültede ve 7 yüksekokulda toplam 44 lisans 15 önlisans programı ile Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü bünyesinde 31 yüksek lisans ve 15 doktora programı eğitim vermektedir.

Tüm dünyada tanınan diploması ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi evrensel bilgi üreten, yayan ve kullanan, bilgiyi kullanarak içinde bulunduğu topluma katkı sağlayan bir üniversite anlayışı ile eğitim-öğretim hizmeti sunar.Kuruluşundan günümüze sayısız başarılı akademik çalışmalara imza atan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, özellikle TUBİTAK ve benzeri araştırma projelerinde Kuzey Kıbrıs içinde en çok başarı kazanan üniversitesi olmasının yanında, sosyal ve sportif alanlardaki büyük yatırımları ve sunduğu renkli kampüs hayatıyla da adanın önde gelen eğitim kurumu olarak adından söz ettirmeyi başarmıştır.

Uluslararası Ortam
105 farklı ülkeden 16,132 öğrencisi ve 33 farklı ülkeden 500’e yakın uzman akademisyeni ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kuzey Kıbrıs’ta uluslararası eğitimin merkezidir.



Kampüs Üniversitesi
900,000 m2 kampüs alanı sahip olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, güvenli ve temiz ortam ve yeşil bir çevre içerisinde, modern mimari anlayışı ile tasarlanmış binalardan oluşmaktadır.

Sahip olduğu 52,000 m2’lik eğitim alanı, 8,500 m2’lik açık ve kapalı sosyal alanları, 22,500 m2’lik spor alanı, 6,000 m2’lik laboratuvar alanlarıyla gerçek bir kampüs üniversitesidir. Öğrencilerine “yeşil” kampüs ortamında doğa ile iç içe bir yaşam deneyimi sunar.

Başarıyı Özendiren ve Ödüllendiren Burs Olanakları
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, öğrencilerinin akademik başarısını burslarla teşvik etmekte ve öğrencilerin büyük bir bölümü %100, %75 veya %50 burs ve eğitim ücreti indirimlerinden yararlanmaktadır.

Ekonomik Paket Programlar
Öğrencilerin bir akademik yıl boyunca yapacağı harcama ve harçları (eğitim ücreti, yurt ücreti, 3 öğün yemek, öğrenci etkinlik fonu, ulaşım ücreti, kayıt yenileme ücreti, Yabancı Diller Okulu kitap ücreti) indirimli olarak sunan paket programlar sunulmaktadır.



Bütünleşik Doktora Programları
Kariyerine akademik olarak ilerlemeyi hedefleyen öğrenciler UKÜ Bütünleşik Doktora Programları sayesinde lisans eğitimlerinin sonrasında doğrudan doktora eğitimlerine başlayabilmektedirler.

Çift Anadal ve Yandal İmkânı
2015-2016 Akademik Yılından itibaren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, öğrencilerine çeşitli alanlarda çift anadal ve yandal imkânı sunuyor.

Bir lisans programına kayıtlı olan öğrencilerin başka bir bölümün/programın tüm derslerini alarak, aynı zaman dilimi içinde her iki programı da başarıyla tamamlayıp, ikinci bir dalda lisans diplomasına sahip olabilirler. Bunun yanında yandal imkânı ile başka bir bölümden/programdan bazı dersleri eş zamanlı ve başarıyla tamamlayıp, yan bir dalda sertifika alabilirler.



4+1 Tümleşik Eğitim
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk olarak “4+1 Tümleşik Eğitim” imkânı sunarak öğrencilerine lisans derecesiyle birlikte yüksek lisans derecesi almak için fırsatlar sunuyor ve öğrencilerine yüksek lisans programlarını daha kısa sürede bitirme olanağı tanıyor.

İngiltere’de Eğitim Fırsatı
Öğrenciler 3 yıl Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde okuduktan sonra son yıllarını İngiltere’nin seçkin üniversitelerinden University of Sunderland veya University of Wolverhampton’da okuyarak eğitimlerini İngiltere’de tamamlama şansına sahiptir.

Yurt İmkânları
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, yeni gelen öğrencilerine öncelikli olarak kampüste barınma olanağı sağlar. Kampüs içerisinde yüksek kalitede ve her türlü konfora sahip özel olarak tasarlanmış 17 yurt binası mevcuttur.



Zengin Sosyal Yaşam
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, öğrencilerinin akademik yönden gelişimlerinin yanında kişisel, kültürel ve sosyal gelişimlerine de önem verir.

Öğrencileri, yoğun akademik tempo ile birlikte oldukça renkli bir sosyal yaşam da beklemektedir. Kampüs genelinde yıl boyunca düzenlenen çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile aktif bir öğrencilik hayatı desteklenmektedir. Ayrıca kampüs içinde öğrencilerin sosyal hayatlarını zenginleştiren, boş zamanlarını değerlendirmelerini ve yiyecek-içecek ihtiyaçlarını gidermelerini sağlayan çeşitli tesisler 24 saat öğrencilerin hizmetindedir.



CIU Arena
15,000 m2 açık ve 7,500 m2 kapalı alan olmak üzere toplam 22,500 m2’lik alanı ile Orta Doğu’nun en büyük entegre spor kompleksi CIU Arena öğrencilerimizin hizmetindedir.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)