adscode
adscode

Her Vatandaşa Yüzme Öğretilmeli

​Türkiye’de sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrederken serinlemek için suya giren çocuklarımız ve vatandaşlarımızın boğulduğu haberleri peşi sıra geliyor.

Her Vatandaşa Yüzme Öğretilmeli
Türkiye'den Haberler
Denize yakın olanlar denize, daha karasal bölgelerde yaşayanlar ise su kanallarından derelere, barajlardan süs havuzlarına nereyi bulurlarsa kendilerini suların içine atıyor. Serinleyeyim derken ne yazık ki boğularak hayatlarını kaybediyorlar. Her yaz bu şekilde boğulan yüzlerce insanımız var.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, üç tarafı denizle çevrili bir ülke olarak denizle bir türlü barışamadığımızın sinyallerini geçen sene sosyal medya üzerinden vermişti. Boğularak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüzme eğitiminin verilmediğini söyleyerek Hükümeti eleştiren Tanal, her vatandaşa yüzme eğitiminin verilmesi gerektiğini belirtti. Ülkemizde denizin dibinde büyüyüp, yüzme bilmeyen çok fazla insanımız bulunmaktadır. Sadece yüzme bilseler belki de kimse boğulmayacak. İşte burada yüzme eğitiminin önemi ortaya çıkıyor. İngiltere'de 1970'lerden beri bütün çocukların altı yaşına kadar yüzme öğrenmesi şart koşuluyor. Yüzmeyi öncelikle bir can güvenliği olarak ele almak lazım. Çünkü her yıl yüzlerce insan yüzme bilmediği için boğuluyor. Eğer yüzme bilseler, böyle sonuçlar yaşanmayacak. Ayrıca siz yüzme öğrendiğinizde bir kişinin canını kurtarma şansınız oluyor. Kumburgaz’da kaybolan 5 gencimiz, Siirt’te baraj kapaklarının açılmasıyla boğulan insanlarımız en son yaşadığımız acılar. Bunu önleyebilmek adına, çocuklarımızı suyla erken yaşta tanıştırmak gerektiğini belirten Tanal, yüzme dersinin zorunlu ders olarak müfredata konması ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizmişti. Üzerinde durulmayan fakat çok önemli olan bu tespit, bazı kesimler tarafından lüks olarak bile karşılanmıştı. Bahse konu talebin önemi, içinde bulunduğumuz yaz aylarında boğulma vakalarının ciddi oranlarda olması ve gittikçe artması ile de umarız anlaşılmıştır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)