adscode
adscode

Heykel Bölümü

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Heykel bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik.

Heykel Bölümü
Editörün Seçimi

 İşte Heykel Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Heykel Bölümü Tanıtımı:

Programın Amacı: Heykel programda akademik düzeyde bilgi verilerek ve uygulamalar yaptırılarak çağdaş anlayışa sahip heykeltraş yetiştirmek amacıyla eğitim yapılır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Heykel programda temel sanat eğitimi, heykel atölye dersi, heykel teknolojisi, çıplak modelden desen (ağaç, taş, metal, maden döküm, çağdaş malzemeler) gibi uygulamalı atölye dersleri ile genel sanat tarihi, estetik, sanat sosyolojisi, 19. ve 20. yüzyıl sanatı, sanat eserleri analizi gibi teorik dersler verilir.

Gereken Nitelikler: Bu programa Öğrenci Seçme Sınavlarında yeterli puan almış, fakülteye önkayıt yaptırmış adaylar arasından yetenek sınavı ile öğrenci alınır. Bu alanda başarılı olmak için sanata ilgili ve çeşitli malzemeler ile şekillendirme yapmak gibi görsel sanat kollarında yetenekli olmak gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Heykel programını bitirenlere “Heykeltraş” ünvanı verilir. Heykeltraşlar çevre düzenlemelerinde, restoratör, mulörmodelci, artistik dökümcü, artistik ağaç, taş, metal yontucusu, medalist, madalya, para, nişan yapımcısı olarak çalışabilirler.

Çalışma Alanları:: Heykeltraşlar, özel ve resmi kuruluşlarda uzman sanatçı ve sanat danışmanı olarak alışabilecekleri gibi bağımsız olarak çalışma olanağına da sahiptirler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)