adscode
adscode

Hollanda üniversitelerinden Türk öğrencilere 5 bin Euro’luk burs!

Türkiye’de üniversite okumak isteyen gençlerin sayısının 2 milyonun üzerinde olması her ülkenin ilgisini çekiyor. Bu ülkelerden biri de Hollanda. Ülkedeki 90 bin yabancı öğrencinin ancak 900’ü Türk.

Hollanda üniversitelerinden Türk öğrencilere 5 bin Euro’luk burs!
Burslar
Yaklaşık 90 bin yabancı öğrencinin okuduğu Hollanda üniversitelerinde Türk öğrenci sayısı ancak 900’ü buluyor. İşte bu sayıyı artırmak isteyen Hollanda Çin, Hindistan, Tayland gibi ülkelerde olan eğitim ofisi Neso’yu Türkiye’de de açtı. Lisans ve master için 5 bin Euro burs verecek.
Türkiye’de üniversite okumak isteyen gençlerin sayısının 2 milyonun üzerinde olması her ülkenin ilgisini çekiyor. Bu ülkelerden biri de Hollanda. Ülkedeki 90 bin yabancı öğrencinin ancak 900’ü Türk.
Ülkedeki eğitimin uluslararasılaşmasından sorumlu kurumu olan EP-Nuffic bir süre önce dünyadaki 11’inci ofisini Neso Turkey’i İstanbul’da açtı. Hedef, ülkede yükseöğrenim gören Türk öğrenci sayısını artırmak.
Ofis bir yandan eğitim sistemini tanıtırken bir yandan da şirketler ile üniversiteler arasında bağ oluşturacak. Hollanda’da nasıl üniversite eğitimi alabileceğinizi Neso Turkey’in Direktörü Yavuz Yılmazoğlu anlattı.

2 BİNDEN FAZLA İNGİLİZCE
Hollanda üniversitelerinde lisans ve master düzeyinde 2 bin 100’den fazla İngilizce program var.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
Lisans programlarında ücretler 6 bin ile 15 bin Euro, master programlarında 8 bin ile 20 bin Euro arasında. Öğrencilerin konaklama dahil aylık yaşam giderleri yaklaşık 800 Euro.

5 BİN EURO’LUK BURS ŞANSI
Hollanda burslarını Nuffic idare ediyor ve bütçesi Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı ile 48 araştırma ve uygulamalı bilimler üniversitelerince sağlanıyor. Türkiye’nin de içinde olduğu ülke öğrencilerine yıllık 5 bin Euro’luk destek veriliyor. 1

MAYIS’TA BAŞVURU BİTİYOR
Yılda iki kez burs başvurusu yapılıyor. Birinde son tarih 1 Şubat, diğerinde 1 Mayıs. Son kararı üniversite veriyor. Ayrıca akademik başarı bursları da oluyor.

ÜNİVERSİTELERE BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Kabul koşulları üniversitelere ve bölümlere göre değişir. Kimi LYS puanı, kimi üniversite yerleşmenizi ister. Bazı üniversiteler bir yıl Türkiye’de okumanızı şart koşar. Bazı üniversiteler de sadece lise notlarınıza bakar. 

LİSANS EĞİTİMİ 3 YIL
Araştırma üniversiteleri ve uygulamalı bilimler üniversiteleri olarak çift yapıyla ayrılan yükseköğretim sisteminde master her ikisinde de 1-2 yıl, lisans araştırma üniversitelerinde 3, uygulamalı bilimler üniversitelerinde 4 yıl. Uygulamalı bilimler üniversitelerinde endüstri odaklı eğitim verilir, bir yıl staj yapılır.

MEZUNİYETTEN SONRA ÇALIŞMA
Öğrenci haftada 10 saat, tatillerde tam zamanlı çalışabilir. Mezunlar bir yıl iş arayabilirler.

DÜNYAYI SIRALIYORLAR
Üniversiteleri sıralayan kuruluşlardan biri de Hollanda’nın en gözde üniversitelerinin başında gelen Leiden Üniversitesi. Leiden Üniversitesi’nde Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Merkezi her yıl dünyanın en iyi 750 üniversitesini sıralıyor. Listede Türkiye’den 11 devlet üniversitesi yer alıyor.

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)