adscode
adscode

Hukuk fakültesinden 74 yaşında mezun oldu

Antalya'da yaşayan 74 yaşındaki İnci Arıkan, 37 yıl önce yarıda bıraktığı hukuk fakültesine 7 yıl önce döndü, kısa süre önce de diplomasını alarak avukatlık cübbesini giydi.

Hukuk fakültesinden 74 yaşında mezun oldu
Eğitim
Alanya ilçesinde yaşayan İnci Arıkan, 1966 yılında öğretmenlik okulundan mezun olarak meslek hayatına başladı. Öğretmenlik hayatını sürdürürken 1979 yılında Ankara'da hukuk fakültesinde okumaya başlayan Arıkan, fakültenin ikinci sınıfındayken, Almanya'da yaşamaya karar vererek okulu bıraktı. Öğretmenlik hayatını 27 yıl süreyle Almanya'da devam ettiren Arıkan, ardından emekli olarak Türkiye'ye döndü.

Memleketi Alanya'da yaşamaya başlayan Arıkan, yıllar sonra af çıkınca hayalini gerçekleştirmek için 67 yaşında hukuk fakültesine döndü. Ankara'dan Antalya'ya yatay geçiş yaparak Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenimini sürdüren Arıkan, sağlık sorunları nedeniyle fakülteyi 7 yılda bitirerek mezun olmayı başardı. Avukatlık cübbesi giyen Arıkan, yıllar sonra hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra zaman geçirecek bir şey bulamadığını "Acaba yapabilir miyim?" düşüncesiyle okuluna döndüğünü belirtti.

Yakınlarının kendisine büyük destek verdiğini vurgulayan Arıkan, "Hayalim avukat tutamayan maddi durumu yetersiz kişilere yardımcı olmak. Onlara bedava hizmet vereceğim. Kendi dosyam gibi davalarıyla candan ilgileneceğim." dedi.

"Öğrenci olduğuma inanmıyorlardı"

Öğrencilerin kendisine "teyze" ya da "anne" diye seslendiğini belirten Arıkan, "Üniversiteye giden otobüslere biniyordum. Bana 'Nereye gidiyorsun' diye soruyorlardı. Ben de 'Kampüse' diyordum. Öğrenci olduğuma inanmıyorlardı. Öğrenci kartımı gösteriyordum. 'Ne işin var, ne yapacaksın bu yaşta okuyup' diyorlardı." ifadelerini kullandı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)