adscode
adscode

Hukukta başarı sırası kafaları karıştırdı

Hukuk fakülteleri için 100 bin barajı uygulanacağı açıklanmıştı ancak yayımlanan ön kılavuzda barajın 125 bin olması adayların kafasını karıştırdı. ÖSYM, 'Bir yanlışlık yok, baraj 125 bin' dedi.

Hukukta başarı sırası kafaları karıştırdı
YKS
Güncelleme : 21-Jul-22 14:07

Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarını tercih edebilmek için gerekli olan en düşük başarı sırası koşulu uygulanması bu yıl da sürecek.

Bu yılki hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde başarı sırası koşulu aynı kaldı. Buna göre, hukuk programlarında EA en düşük bu yıl da 125 bininci olarak uygulanacak.

Bunun yanında, mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 300 bininci, mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 250 bininci, tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 50 bininci, öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde ilgili puan türünde en düşük 300 bininci, eczacılık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 100 bininci, diş hekimliği programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 80 bininci olma koşulları bu yıl da devam edecek.

ÖSYM: 'Yanlışlık yok'

Hukuk fakülteleri için daha önce 100 bin barajı uygulanacağı açıklanmıştı ancak yayımlanan ön kılavuza göre barajının 125 bin olması adayların kafasını karıştırdı. Bazı eğitimciler ve öğrenciler ÖSYM'nin yanlışlıkla 125 bin yazdığını düşünerek düzeltme yapılmasını bekledi. ÖSYM yetkilileri sie herhangi bir yanlışık olmadığını aktardı.

Resim

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)