adscode
adscode

Hürriyet Gazetesine Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Eğitim İş: Hürriyet Gazetesine Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Hürriyet Gazetesine Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz
Sendikalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam bir televizyon kanalında Dağlıca’daki terör saldırısına yönelik “Eğer 400 milletvekilini alacak ve anayasayı değiştirecek sayıyı bir parti almış olsaydı bugün bunlar olmazdı” ifadesinin hurriyet.com.tr’de veriliş şekline tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik bir grup Hürriyet gazetesinin Bağcılar’daki merkez binasına saldırmıştır.

Tam da 6-7 Eylül olaylarının yıldönümünde, planlı ve organize bir şekilde gerçekleştirildiği ortada olan bu saldırı, ülkemizde linç zihniyetinin hala hüküm sürdüğünü ve bu zihniyetten beslenenlerin olduğunu ortaya koymuştur. Bu durumdan ise daha önce Gezi eylemleri sırasında “Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50’si var” şeklindeki açıklamada olduğu gibi halkı kin ve nefret duygularıyla birbirine karşı kışkırtmaktan çekinmeyenler sorumludur.

Demokrasi ve insan haklarının yara aldığı zorlu süreç karşısında, sadece halkın haber alma özgürlüğüne yönelik sorumluluğunu yerine getiren Hürriyet gazetesine yapılan bu saldırı ile hukukun üstünlüğü ilkesi açıkça çiğnenmiştir. “Basın hürdür, sansür edilemez” hükmünü içeren Anayasa’nın 28. Maddesi’ne aykırılık teşkil eden bu girişim, siyasi iktidarın, haber ve ifade özgürlüğünü baskı altına alma, egemen anlayışın çıkarlarına hizmet eder hale getirme çabalarının bir örneğidir.

Özellikle AKP iktidarı döneminde yaratılan yandaş basın aracılığıyla kamuoyunun haber alma ve doğru bilgilenme hakkı engellenmeye çalışılmakta, iktidarın beğenmediği, kendinden görmediği, muhalif kabul ettiği medya kuruluşları üzerindeki baskılar artmakta, gazeteciler ve yazarlar topluca işten atılmakta, istifaya zorlanmaktadır.

Hürriyet gazetesine yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırganların bir an önce yakalanmasını istiyoruz.

Veli DEMİR
Genel Başkan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)