adscode
adscode

İbn Haldun Üniversitesi'nden koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ücretsiz psikolojik destek projesi

İbn Haldun Üniversitesi, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ücretsiz psikolojik destek projesini hayata geçiriyor

İbn Haldun Üniversitesi'nden koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ücretsiz psikolojik destek projesi
Okullardan Haberler

İstanbul Kalkınma Ajansı Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında; İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Merkezi (İPAM), Başakşehir Belediyesi ve ÖNDER iş birliğiyle düzenlenen proje ile, katılımcılara ücretsiz-online psikolojik destek ve psiko-eğitim verilecek. Başvurularda korona sürecinde gelecek kaygısı yükselen lise öğrencileri ve ileri yaştaki yetişkinler öncelikli olarak kabul edilecek. Başvuru sayfasındaki anketi tamamlayan katılımcılar, ücretsiz destekleri almaya hak kazanacak. Projeye başvurular 19 Ağustos tarihinde sona eriyor.

Birçok alanda ilkleri gerçekleştiren İbn Haldun Üniversitesi, tüm dünyayı tehdit eden korona virüs salgını ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde psikolojik destek arayan, kaygı ve stresle mücadele eden herkese destek olacak bir proje başlattı. 

İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ), İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “COVID-19 Sürecinde Psikolojik İyi Oluşu Geliştirme Projesi” kapsamında, korona sürecinde gelecek kaygısı yükselen lise öğrencilerine ve yetişkinlere ücretsiz psikolojik destek ve psiko-eğitim verecek.

Başvurular İPAM resmî web sitesinden yapılacak

Proje; İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Merkezi (İPAM) ve Başakşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek. İPAM’ın uzman kadrosu tarafından yetişkinlere ve gençlere yönelik grup eğitimleri ve grup müdahale programları, bireysel online psikolojik destek ve telefon ile psikolojik destek, online seminerler, video eğitimler gibi çeşitli hizmetler verilecek.

Psikolojik destek ve psiko-eğitim almak isteyenler, 19 Ağustos’a kadar https://bit.ly/ipamcorona adresinde belirtilen anketleri doldurup ücretsiz destek almaya hak kazanacak.

Lise öğrencilerine ayrı yetişkinlere ayrı ücretsiz psiko-eğitim

Proje kapsamında yetişkinler için alanında uzmanlar tarafından Covid-19 sürecinin etkilerine karşı başa çıkma stratejileri geliştirmek için online psiko-eğitimler düzenlenecektir.

Yetişkinlere yönelik eğitimler, 24 - 30 Ağustos tarihleri arasında ankete katılanlara özel, uzman psikologlar eşliğinde her biri 1,5 saat olan iki oturumluk grup eğitimi şeklinde yapılacak. Gençlere yönelik grup programları ise ihtiyaç duydukları konulara özel olarak oluşturulmuş 4 ayrı grup halinde 24 Ağustos itibariyle yapılacak. 

Projede ayrıca, anket sonuçlarına göre seçilecek toplam 50 kişiye, uzman psikologlar tarafından 10 seanslık ücretsiz bireysel psikolojik destek hizmeti verilecek. 0 212 692 0222 numarası üzerinden telefonda psikolojik desteğin de verileceği projede, 10 Ağustos – 18 Eylül tarihleri arasında, hafta içi her gün saat 09.00-17.00 arasında psikologlar tarafından ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunulacak.

İHÜ sosyal medya hesapları aracılığıyla online seminer ve video eğitimler herkes tarafından izlenebilecek

Projede herkesin takip edebileceği halka açık online seminer ve video eğitimler de yer alacak.

Prof. Dr. Hakan Türkçapar ile “Küresel Salgın Dönemde Bireysel Ve Toplumsal Dayanıklılık”,

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Dinç ile “Covid Sürecinde Ailemizde Teknoloji Kullanımı”,

Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çaşkurlu ile “Covid-19 Hastalığı Nedir, Nasıl Bulaşır, Korunma Yolları Nelerdir” ve

Uzm. Klinik Psk. Ayşenur Bayraktar ile “Koronavirüs Sürecinde Yakın İlişkilerimiz” konulu 1,5 saatlik online seminerler düzenlenecek.



Ayrıca alanında uzman isimler tarafından aşağıdaki video eğitimler gerçekleştirilecek:

“Depresyonla Başetme” - Uzm. Klinik Psk. İclal Aydın,
“Psikolojik Sağlamlık” - Dr. Öğr. Üyesi Burcu Uysal,
“Umudun Ruh Sağlığına Etkisi” - Uzm. Klinik Psk. Ayşenur Bayraktar,
“Sağlık Anksiyetesi” - Uzm. Psk. Sümeyra Gülay,
“Aile İçi İletişim” - Dr. Öğr. Üyesi Duygu Dinçer,
“Öfkeyle Başa Çıkma” - Uzm. Klinik Psk. Yağmur İskit,
“Covid-19 Sürecinde Çocuklarla İletişim” - Uzm. Psikolojik Danışman Pınar Koç Yıldırım,
“Covid-19 Pozitif veya Yakını Olma” - Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çaşkurlu,
“Anksiyeteyle Başetme” - Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arıcı Özcan,
“Psikolojik İyilik Hali” - Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arıcı Özcan

Kayıt altına alınacak bu eğitimler; İbn Haldun Üniversitesi sosyal medya hesapları Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanalı başta olmak üzere Başakşehir TV, Başakşehir Belediyesi Youtube kanalı ve Belediye sosyal medya hesapları (Twitter, Instagram) üzerinden yayınlanacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)