adscode
adscode

IELTS Nedir? Kimler Başvurabilir?

IELTS sınavı ülkemizde son yıllarda en çok rağbet gören uluslararası İngilizce seviye belirleme sınavlarının başında geliyor.

IELTS Nedir? Kimler Başvurabilir?
Yurtdışı Eğitim
IELTS sınavına girenlerin çoğunluğunu, üniversitelerin hazırlık sınıflarını atlamak isteyen öğrenciler, akademik dünyaya adım atmak isteyen lisans mezunları ve İngilizce seviyelerini kanıtlayarak kurumlarından dil tazminatı hakkı kazanmak isteyen çalışanlar oluşturuyor.

Dünyada her yıl 130’dan fazla ülkede, 2 milyondan fazla kişinin girdiği IELTS sınavı, üç küresel ortağın mülkiyetinde: IDP: IELTS Avustralya, British Council ve Cambridge Üniversitesi ESOL Sınavları. IELTS, 2011 yılından bu yana ortağı British Council’in yanısıra IDP-IELTS Avustralya’nın Türkiye ofisi tarafından da gerçekleştirilmektedir. Türkiye dışında 40’tan fazla ülkede IELTS test merkezleri bulunan IDP, 38 Avustralya üniversitesi ile SEEK Ltd.’in ortağı olduğu IDP Education’ın bir alt kuruluşu.

IELTS nedir?
Dünyada halen 900’den fazla merkezde yapılan, 135 ülkede 8.000’den fazla kuruluş tarafından kabul edilen IELTS sınavı İngilizcenin kullanıldığı ülkelerde eğitim almak ya da çalışmak isteyenlerin İngilizce dil seviyelerini değerlendirmek için yapılan bir sınavdır.
Özgün metinler ve materyaller kullanılan sınav, Akademik ve Genel Eğitim olmak üzere iki türde yapılmaktadır. Her iki sınav da konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerinin değerlendirildiği dört bölümden oluşur. IELTS adayları, sınavın dört bileşeni için ayrı not alırlar. Bu notların ortalaması genel sınav notudur.
IELTS Sınavında kalma ya da geçme yoktur. Bunun yerineş tüm sonuçlar 9 puan ölçeğinde değerlendirilir. Bu değerlendirmede 1 en düşük ve 9 en yüksek puandır.
IELTS uluslararası bir sınav olduğundan adayların aldığı sonuçlar ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve İrlanda dâhil olmak üzere pek çok ülkedeki üniversiteler, profesyonel kurumlar, göçmen büroları ve diğer devlet kuruluşları tarafından kabul edilir. 135 ülkede 8.000’den fazla kurum IELTS Sınavını tanımaktadır.

IELTS kimler içindir?
Akademik çalışmalar için – Dünyada ve Türkiye’deki saygıdeğer pek çok üniversite ve yüksekokul, IELTS sınav sonuçlarını İngilizce yeterliliğinin kıstası olarak kabul eder.
Profesyoneller için – IELTS, aralarında ülkemizin de bulunduğu pek çok ülkede muhasebe, mühendislik, hukuk, tıp, hemşirelik, eczacılık ve öğretmenlik gibi dallarda profesyonel kuruluşların kabul ettiği bir sınavdır.
Başka bir ülkede yaşamak için – IELTS, başka bir ülkede yaşama ve/veya çalışma izni başvurularında hükümetlerin en çok talep ettiği sınavdır.

IELTS: Adil, güvenilir, yüksek güvenlikli bir sınav
IELTS’in Konuşma Sınavı özel bir odada, bilgisayarsız, teknik problemler yaşanmadan denetmen ile yüz yüze yapılan tek sınavdır.

Sınav tarihleri önceden belirlenmiş Perşembe ve Cumartesi günleri yapılır.
Sınavlar özel eğitimli denetmenler tarafından değerlendirilir.
Sınav sonuçları 2 yıl süreyle dünyanın 135 ülkesindeki 8000 kurum ve kuruluşta geçerlidir.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)