adscode
adscode

IELTS'nin Eşdeğerliğinin Kaldırılması Binlerce Kişiyi Mağdur Etti !

ÖSYM, yabancı dil sınavları eşdeğerliliklerini yapılan analizler sonucu yeniden düzenledi-İngilizce sınavları için eşdeğerliği kabul edilen IELTS, TOEFL-CBT, TOEFL-PBT'nin eşdeğerlilikleri kaldırıldı.…

IELTS'nin Eşdeğerliğinin Kaldırılması Binlerce Kişiyi Mağdur Etti !
Eğitim

Yds başvurularının bitişinden sonra ÖSYM'nin bu kararı birçok kişiyi mağdur duruma düşürebilir. Sizlerde bu konudaki düşüncelerinizi editor@egitimajansi.com adresine mail atarak veya haberi yorumlayarak dile getirebilir, sesinizi duyarbilirsiniz.



" Ben ielts'e yaklaşık bir aydır hazırlanan ve Mayıs ayındaki sınava girecek olan biriydim. Bu durumdan dolayı "Yds sınavına girmek gereksiz, tek hedefim İelts'e hazırlanmak ve araştırma görevlisi olarak atanmaktı. Bugün açıklanan ve İelts'in son kayıt günü olan 14 Şubat'taki yök açıklamasından sonra ielts eşdeğerliliğin kalktığını hayretle öğrendim. Ve dedim ki; şimdi ne yapacağım? 

Yds sınavı kaydını kaçırdım, ielts hazırlığım suya düştü, verdiğim kurs paraları ve emek boşa gitti. Ve neden bunu yds başvurularından söylemiyorlar da, yds başvuruları bitti, ielts başvuru günü de bitti. Kısacası bu insanları mağdur etmek değil de nedir? Bunu konuda birçok arkadaş da muzdarip, ne yapacağız, nasıl bir yol izleyeceğiz? Temmuz ayında atanma hayalim varken, şimdi tekrar bir yds sınavı için kışı mı bekleyeceğim, geçen zamandaki boş anların hesabını kim verecek?

Lütfen bir yol göstermeniz dileğiyle.
Saygılarımla
Erhan A. "

-----------------------------------------------------------

"Öncelikle iyi çalişmalar dilerim ve maduriyetimizi dile gidirmeniz dileğimle,
Ben Dokuz Eylül Üniversitesinde yükseklisnas öğrençisiyim ve İELTS'e hazırlık için biriktirmiş olduğum para ile ingiltereye hazırlık kursuna gittim ve sinava giremeden sinav denkliği kalktı. Amaçım kadro almaktı ama tüm hayellerim, emeklerim ve paralarım suya düştü. YDS; NE BİLDİĞİNİ DEĞİLDE NE BİLMEDİĞİNİ SORAN BİR SİNAV MANTIGINI KABUL ETMİYORUM."

--------------------------------------------------------------

"Ben ÖYP programında dil eğitimi alıyorum. Eğitimin son ayına girmek üzereyiz. Bizlere 5 aydır verilen eğitim İELTS'e yönelikti. Bu sınav için hazırlıklar yaptık sabah akşam emek harcadık. Ancak bugun alınan kararla yerle bir olduk resmen. Aldığımız eğitim YDS sistemindenden tamamen uzak İELTS'e yönelik iken, bir anda sil baştan başlamamız isteniyor. Bu nasıl bir uygulamadır? Bizim mağduriyetimizi kim karşılayacak? YDS nin gerçek değerlendirme sınavı olmadığını düşünüyorum. Yetkililerin kulak vermesini ve İELTS in yeniden denkliğe kavuşmasını diliyorum. Yoksa ben dahil şuanda ÖYP dil eğitiminde olan yüzlerce kişi mağdur olacak ve emeklerimizle oynanmış olacak.
Saygılarımla 
Emre M. "

--------------------------------------------------------------

"Hocam mayıs ayında ki ielts sınavına girmek için kursa yazıldım ve eğitim görmeye başladım. Bu yüzden de yds ye kayıt yaptırmadım ve önümüzde ki temmuz ayında da yüksek lisansa başvurusu yapmak için ingilizce sınav puanına ihtiyacım var. Yds kaydı da geçti ise ne yapmalıyım. BU ne biçim iştir. ÖSYM o kadar insanı mağdur ediyor. A.Öser"

--------------------------------------------------------------

"Her yüksek lisans öğrencisi gibi bende akademisyenlik hayalleri olan bir öğrenciydim taki 14 şubata kadar! yds ye başvuru yapmadım çünkü tüm planlarımı,hayatımı 5 nisandaki ielts sınavına göre planlamıştım! çünkü ösym nin bile ne olduğunu anlamadığı ezberci yds mantığına karşıydım! gittiğim kursa imzaladığım 2400 liralık senete mi yanayım yıkılan hayallerime mi bilemedim? ailem ve ben maddi ve manevi yıkıma uğradık! benim yıkılan ve ertelediğim hayallerim,geciken hayatım,psikolojik çöküntüm ve beddualarım umarım ösym nin sonu olur! güzel ülkemde tek yolsuzluk ielts sınavıydı bu sorunuda ortadan kaldırdıklarına göre rahatça uyuyabiliriz bu gece!  
 Göktürk"

--------------------------------------------------------------

"Biz böyle olmasını ister miydik? Bu güne kadar herşeyi başarıp, ing ile 4 yıl uğraşmak ne kadar acı. İelts'e çalışırken öğrenmeye başlamıştım. Hayaller yine suya düştü. 1 yıl daha beklemek zorundayım "

--------------------------------------------------------------

"Ben ielts ye girecegim diye yds ye basvurmadim. Yds basvurulari bittikten sonra ielts nin denk sayilmayacagi söyleniyor.  Ciddi sekilde magdurum. Bir de ielts uluslararasi bir sinav, neden yds ye mahkum ediliyoruz?"

--------------------------------------------------------------

"Yıllarca Üds, Kpds sınavlarına gire çıka İyi derece de bildiğim ingilizceyi bildiğimi ispat etmeye çalıştım. tam 12 yıl yabancılara satış danışmanlığı yaptım. süper lise mezunuyum. liseden sonra 12 yıl yaptığım satış danışmanlığıda ingilizce min çok iyi seviye ye gelmesini sağladı. Üds ve kpds sınavlarından 52,5, 48,75, 50 puanlarını. üstüne bile çıkamadım. 2007 yılında master eğitimimi bitirdikten sonra sırf dil sebebi ile doktora eğitimi me devam edemedim. ielts sınavına hiç hazırlanmadan ielts academic sınavına girdim. ve sınavdan overall 6,0 aldım. aldığım notu eylül de doktora başvurusu için kullanacağım. ancak doktoram bitince yada doç olurken yine ingilizce istenecek. bu sefer yine mantık dışı yds sınavına girmek zorunda kalacağım. yıllarca geçerli tutulan ielts şimdi bir günde nasıl kaldırılır. lütfen komik olmayın 90 yds alıp benimle iki dakka ingilizce konuşamayan insanlar biliyorum. bence bir an önce insanları mağdur etmemek adına bu hatadan dönülmeli. kafanıza göre bür günde ben bu sınavı değiştiriyorum diyemezsin. ayıp insanların hakkını yemeyin. yds sınavını protesto ediyorum!!!! "





"IELTS'nin Eşdeğerliği Kaldırıldı" Haberini Okumak İçin Tıklayınız !


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)