adscode
adscode

"Ihlamur yerine adaçayı tüketin" önerisi

Fiyatı nedeniyle el yakan soğuk kış günlerinin şifa kaynağı ıhlamura alternatif olarak benzer tıbbi etkiye sahip adaçayı, kekik, nane gibi bitkilerin tüketilmesi önerildi.

"Ihlamur yerine adaçayı tüketin" önerisi
Sağlık
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin, ıhlamurun son günlerde kilogram fiyatının 300 liraya kadar çıkması nedeniyle vatandaşların benzer tıbbi etkiye sahip alternatiflere yönelmesi tavsiyesinde bulundu. 

Ihlamurun, teskin edici, göğsü yumuşatıcı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkilerinin yanı sıra idrar söktürücü ve damarları kuvvetlendirici etkileri bulunduğunu vurgulayan Baytekin, bu özellikleriyle başta Almanya olmak üzere alternatif tıbbın resmi olarak kabul edildiği AB ülkelerinde doktorlar tarafından da reçeteye yazıldığına işaret etti. 

Baytekin, ıhlamurdaki fiyat artışına karşın benzer etkiye sahip farklı tıbbi bitkilerin de tüketilebileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Uçucu yağ bitkilerinin önemli bir kısmı ıhlamurla benzer etkilere sahiptir. Adaçayı, kekik, nane ve biberiye gibi türlerin hemen hepsi soğuk algınlığına karşı vücut direncinin artırılmasında, sakinleştirmede, hazmı kolaylaştırmada, nefesi açmada rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu türler, fiyatı yüksek olan ıhlamura alternatif olarak tüketilebilir."
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)