adscode
adscode

İİBF’liler Nisan’da 20 Bin Kadro Talep Ediyor

İİBF’liler Nisan ayında 20 bin kadro talep ediyor.İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 400 bin mezun işsiz kadro bekliyor.

İİBF’liler Nisan’da 20 Bin Kadro Talep Ediyor
Eğitim
Onun için merkezi atama ile adalet bekliyorlar. Birçoğu devletin resmi kayıtlarında bir sayı değeri bile taşımıyor. Sayıları yüz binlerle ifade edilse de kendilerini yalnız sanıyorlar. Oysa bu kaderi birlikte paylaşanlar birleştiğinde bir şeyler değişmeye başlayacak.

İİBF’liler 24 Saat Sosyal Medyada!

Atama bekleyen İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunu on binlerce genç mezunları sosyal medyada sürekli çağrı yapıyor "sesimizi duyan bizi gören yok mu?" diye soruyorlar. Her gün bıkmadan onlarca mesaj gönderip seslerini duyurmamızı istiyorlar.

Yıllarca okuyup, mezun olmuşlar, sınavlara girmişler. 85'in üzerindeKPSSpuanı alıp evde işsiz beklemenin ne demek olduğunu anlamamızı, duygudaşlık kurmamızı ve taleplerini dillendirmemizi bekliyorlar. "Yeter artık bizim sesimiz duyun" diyorlar.Onlar sadece adalet istiyor. Yıllardır verdikleri emeğin karışlığında güvenceli bir işlerinin olmasını istiyor. Üretmek, hizmet etmek, bilgilerini, becerilerini paylaşmak, toplum yararına çalışmak istiyorlar. Yaşamlarını sürdürmek, yeni bir hayata atılmak istiyorlar.


İİBF Mezunlarından Sayın Cumhurbaşkanına Açık Mektup!.

Sayın Cumhurbaşkanım,


En Çok Mezun İİBF Fakültesinde, Fakat Kamuya En Az İİBF'liler Alınıyor.

İİBF, İsmi Pek Havalı Ama Şu Aralar Pek İşe Yaramıyor Verilen Az Kadro sayısıyla İtibarsızlaştırılıyor.

400 Bin Mezun Sayımızla  Adeta Ülkemizin İçinde Küçük Bir Ülke Gibiyiz.

Bu Mezun Sayısına Her Sene 30-40 Bin Yeni İİBF mezununun katıldığını da hatırlatmakta fayda var.

Bu Devasa Mezun Sayısına Ve Tabloya Rağmen 400 Bin İİBF Mezununa 2014/2 Kasım Atamasında Verilen kadro sayısı Sadece 199.

Aslına bakarsak şu an siyasetimzde rol alan bir cok İİBF mezunu var. Kim ki bunlar?
Hepimizin yakınen tanıdığı siyasetçileri kastediyorum.
Recep Tayip ERDOĞAN, Ahmet DAVUTOĞLU,  Mehmet ŞİMŞEK,Nihat ERGÜN.. liste uzayıp gidiyor. Ara kademelerde ki  bürokratlara girmek istemiyoruz bile.
 
Devlet Personel Başkanlığının 2013 açıklamasına göre, Hizmet Sınıflarının doluluk oranları, Eğitim-Öğretim Hizmetleri için %94.15, Sağlık Hizmetleri için %70.54, Genel İdare Hizmetleri için ise %58.67'dir ve boş olan %41.33'lük kısım yaklaşık 277.000 kadroya tekabül etmektedir. Ancak kadro dağılımında adil davranılmamaktadır, öğretmenlere bir seferde verilen 40.000 kadroyu İİBF'liler merkezi atamada 16 atama dönemi toplamında dahi alamamaktadır.
Uzmanlaşmanın hayati önem taşıdığı günümüzde liyakat esaslarına uyulmadan alım yapılması ise mağduriyetimizi arttırmaktadır. Örneğin; Maliye dersi almamış biri Maliye Bakanlığı'na; İş Hukuku, Sosyal Politikalar vb. dersi almayanların SGK'ya ya da hiç Vergi Hukuku, Maliye, Devlet Bütçesi gibi dersleri almayan kişiler Vergi Müfettişliğine; Bankacılık ve Yönetim hakkında ders alamayanlar da bankalara başvurabilmektedir ve bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Fakat İİBF mezunu Mühendislik, Öğretmenlik kadrolarına başvuramamaktadır.
Genel İdare Hizmetleri (GİH) Sınıfı "Kanunun kapsamına dâhil kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve bu Kanunla tespit edilen diğer sınıflara girmeyen memurlar Genel idare Hizmetleri sınıfını teşkil eder.'' (DMK/36-1) diye tanımlanmaktadır. Genel İdare Hizmetleri için yetiştirilmiş gerekli eğitimi almış İİBF'liler yerine; GİH kadroları için eğitilmeyen, GİH kadrolarında staj görmesine dahi izin verilmeyecek bölümlere GİH kadrosu verilmesi ya da 4-5 yıl eğitim almış İİBF'liler yerine önlisanslardan alım yapılması, bizleri, devleti ve vatandaşları mağdur etmektedir.

 
Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in paylaştığı: "4001 Ailesi biz size güvenerek İŞKUR'a 713 kişi aldık ama siz ilk 7 ayda %30 unuz İŞKUR'dan ayrılarak Bizi terk ettiniz. Duyurulur."tweeti ya da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın: "Gelen adama bakıyorsunuz matematikçi, biyolog gümrükle alakası yok.'' açıklaması durumun vahametini göstermektedir. Ayrıca birçok kurumun merkezi alımlardan çıkması ve liyakatten uzaklaşması, bizler üzerinde maddi/manevi yük oluşturmaktadır. Avrupa Birliği'ne üyelik kapsamında kurumları modernize edilmesi gereken, 20 büyük ekonomi arasında alan ve Muasır Medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı planlayan ülkemize bu sorunlar yakışmamaktadır.

Bu sebeple liyakate önem verilmeli, mağduriyetlerimiz giderilmelidir.

Kuran'ı Kerim'de de liyakatin önemi belirtilmektedir: "Allah size, mutlaka emanetleri (işleri) ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder" (Nisa 58).

Mezun sayısı her geçen gün çığ gibi büyüyen Biz İİBF mezunlarının Tek İsteği 2015 Nisan Atamasında Mağdur Edilmemek.

2015 Nisan Atamasında Mezun Sayısıyla Orantılı Adaletli Kadro Dağılımı İstiyoruz. 400 Bin Mezunuz Ve Mezun Sayımızın Sadece %5'ine tekabül Eden 20 Bin Kadroyu Nisan Atamasında talep ediyoruz.

CUMHURBAŞKANI'mıza  arz olunur.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları

 
 

 


Haber İçin Tıklayın!

Kocaman İİBF Ailesi Olundu!

Kendilerine İİBF ailesi diyorlar. "400 bin mezun sayımızla adeta ülkemizin içinde küçük bir ülke gibiyiz" diyorlar. Bizden kendi seslerine ses katmamızı istiyorlar. Taleplerinin karşılık bulmasını bekliyorlar. İİBF mezundaşları olarakAnkara'da Meclis'in kapısını dahi aşındırmışlar. "Asla yalnız yürümeyeceğiz" diyorlar, birleşmeye, örgütlenmeye ve taleplerini her kesin gündemine taşımaya çalışıyorlar.

İİBF’lilerinMağduriyeti Nereden Nereye Geldi!

İİBF mezunları, kendilerine büyük haksızlık yapıldığını düşünüyor ve açıklamaları, talepleri şöyle: "İİBF kamunun memur ihtiyacını karşılamak ve devlet-vatandaş ilişkisini en iyi şekilde yürütecek kişileri yetiştirmek için kurulmuştur. İİBF günümüzde; 1 milyon 494 bin 441 öğrencisi bulunan, yılda 107 bin 573 kişinin kayıt yaptırdığı bir fakülte haline gelmiştir. Yarım milyona yakın mezunuyla mağduriyet giderek büyümektedir. Örneğin; 2012 KPPS'ye giren 931 bin 307 adayın yaklaşık 350 bini İİBF'lidir. 2012-2014ÖSYMmerkezi 1. atama döneminde İİBF'lilere 722, 2. atama döneminde bin 781, 3. atama döneminde 420, 4. atama döneminde 393 ve toplamda 3 bin 316 kadro verilmiştir. Bu sayılar salt İİBF bölümlerine ait değildir; Matematik, Endüstri Mühendisliği, İstatistik, Hukuk gibi bölümler de tercih yapabilmektedir yani saf İİBF kadrosu daha azdır. Atama Sayısı Sıkıntısı Devlet Personel Başkanlığının 2013 açıklamasına göre, hizmet sınıflarının doluluk oranları, eğitim-öğretim hizmetleri için yüzde 94.15, sağlık hizmetleri için yüzde 70.54, genel idare hizmetleri için ise yüzde 58.67'dir ve boş olan yüzde 41.33'lük kısım yaklaşık 277 bin kadroya tekabül etmektedir.

Ancak öğretmenlere bir seferde verilen 40 bin kadroyu İİBF'liler merkezi atamada 16 atama döneminde dahi alamamaktadır. Maliye dersi almamış biri Maliye Bakanlığı'na; iş hukuku, sosyal politikalar vb. dersi almayanların SGK'ya ya da hiç vergi hukuku, maliye, devlet bütçesi gibi dersleri almayan kişiler vergi müfettişliğine başvurabilmektedir. Fakat İİBF mezunu mühendislik, öğretmenlik kadrolarına başvuramamaktadır." İİBF mezunlarının derdi özetle böyle.

İİBF’liler Nisan’da 20 Bin Atama Talep Ediyor!

Fakülte ve öğrenci sayısıyla devletin ihtiyacına rağmen kendilerine yeteri kadar kadro vermemesinden yakınıyorlar. Genel idare hizmetler sınıfı kadrolarının İİBF, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi'ne verilmesi, İİBF, İktisat Fakültesi ve İşletme Fakültesi sayısının ve fakültelerin kontenjanların indirilmesi, Kadro sayılarının en azından her merkezi atama dönemi için 10 bin ve 4 atama dönemi toplamında 40 bin kadronun altına düşmemesi, Merkezi alımlardan çıkan PTT, belediye ve gümrük memurluklarının merkezi alıma dönmesi, DHMİ, SGK, YURTKUR, Tapu Kadastro, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kadrolarının tekrar İİBF'ye verilmesi. Bankalara İİBF, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi ve bankacılık eğitimi almış kişiler dışında eleman alınmaması, Eğitimini aldığımız derslerle uyuşan iş ve meslek danışmanlığının bizlere ayrılması, Vergi müfettiş yardımcılığı gibi uzmanlık gerektiren kadroların eğitimini almış kişilere verilmesi.

Mezun sayısı her geçen gün çığ gibi büyüyen Biz İİBF mezunlarının Tek İsteği 2015 Nisan Atamasında Mağdur Edilmemek. 2015 Nisan Atamasında Mezun Sayısıyla Orantılı Adaletli Kadro Dağılımı İstiyoruz. 400 Bin Mezunuz Ve Mezun Sayımızın Sadece %5'ine tekabül eden 20 Bin kadroyu Nisan atamasında talep ediyoruz"

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)