adscode
adscode

İki sınavda da birinci

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ve işçi babanın üç çocuğundan biri olan Hatice Zehra Çalıklı, TEOG 1 ve TEOG 2'de soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

İki sınavda da birinci
Eğitim
Turgutlu Samiye Nuri Sevil Ortaokulu öğrencisi Hatice Zehra Çalıklı, yaptığı açıklamada başarısının sırrının, derslerde öğretmeni iyi dinlemek, konu tekrarı yapmak ve düzenli test çözmek olduğunu söyledi.

Çalıklı, TEOG 1 sınavındaki taktiklerini TEOG 2'de de uyguladığını belirterek "Okuldaki öğretmenlerimin, arkadaşlarımın ve en önemlisi de ailemin 'Başarırsın' demesi ile TEOG'da başarıya ulaştım. TEOG 2 sınavında da yine derslerde öğretmenlerimi iyi dinledim. Eve geldiğimin de konu tekrarı yaptım ve testlerimi çözdüm. Her zaman kendime yapabileceğime inandırdım." dedi.

Çocuğunun başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden baba İlkay Çalıklı ise başarının tesadüf olmadığını ifade etti.

Aralıksız 25 yıldır işçi olarak çalıştığını devletine hayırlı evlatlar yetiştirmeye gayret ettiğini anlatan Baba Çalıklı, şöyle konuştu:

"Allah'ın bana verdiği üç emaneti var. Bu üç çocuğumdan biri matematik öğretmeni. İkinci emanetimiz, oğlum Muhammet Emin Çalıklı ise hafızlıkta ilçe, il, bölge ve Türkiye derecelerinden sonra, ülkemizi temsilen Ürdün'ün başkenti Amman'da 53 Müslüman ülke birincisinin katıldığı uluslararası hafızlık yarışmasına katıldı. Orada dünya altıncısı oldu. Dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından aranarak tebrik edildik."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)