adscode
adscode

İletişim ustalarına ödül

Ankara Üniversitesi'nde gazete, radyo, sinema, reklam ve halkla ilişkiler dallarında 50 yılını dolduran iletişim ustalarına "Onur Günü" ödülü verildi.

İletişim ustalarına ödül
Üniversite
Güncelleme : 29-Apr-23 10:50

Ankara Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı (İLEV) ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) tarafından gazete, radyo, sinema, reklam ve halkla ilişkiler dallarında 50 yılını dolduran iletişim ustalarına "Onur Günü" ödülü verildi.

Cebeci Yerleşkesi'ndeki Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu'nda düzenlenen "Meslekte 50 Yıl Onur Günü"nde iletişim alanının ustaları buluştu.

İletişim Fakültesi (İLEF) Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin, yaptığı konuşmada, 1965 yılında Basın Yayın Yüksekokulu adı ile kurulan fakültenin hizmet verdiğini, meslekte 50 yılı doldurmuş herkese büyük saygı duyduklarını belirtti.

Keskin, 2005'ten itibaren yapılan "Meslekte 50 Yıl Onur Günü" etkinliğini önemli bulduklarının altını çizerek, "Ustalarımızı, onların yakınlarını, hocalarımızı, atölyelerde emek veren öğrencilerimizi, bir arada buluşturmak ve onlarla birlikte bu anı paylaşmak bizim için paha biçilmezdir. Sizlere mesleği sevdirdiğiniz, deneyimlerinizden faydalandırdığınız, bizlere öncülük ederek, cesaret verdiğiniz için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İLEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali İnandım ise Kovid-19 ile "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde meslek açısından iyi bir sınav verilmediğini söyleyerek, yalanla gerçeğin, doğruyla yanlışın ayrımlarının silikleştiğine vurgu yaptı.

Teknolojik gelişmelerin insanlara tuzak olmaması gerektiğini dile getiren İnandım, şöyle devam etti:

"Dünyanın süper gücü Amerika Birleşik Devletlerinin Başkanı Donald Trump, sosyal medyada engellenmiş, mesajını iletememişti. Siyasi yönetimde yetki ve sorumluluğu olmayan ticari bir şirketti engelleyen. Kendileri gibi düşünmeyen devletleri, başkanları, yüksek bürokratları, kurumları ve kişileri engelledikleri gibi Kovid-19 sürecinde de eleştirel bakanların engellendiği, şirketin el değiştirmesiyle bizzat Twitter yazışmalarında ortaya çıktı. Yani muhteşem teknoloji, en ilkel özgürlük ve demokrasi aklına sahipmiş meğer."

Ödül töreni

Öğretim görevlilerince atölyelerde eğitim gören öğrencilere, "Öğrenci Emek Ödülü" verilmesinin ardından öğrenciler de mesleğinde 50 yılını dolduran ustalara "Onur Günü Ödülü" takdim etti.

Ödüle layık görülen usta iletişimciler şöyle:

"Ahmet Tan, Ali Nazif Arda, Ali Üçtepe, Barbaros Öner, Bedir Seferoğlu, Cengiz Karakaşoğlu, Coşkun Kartal, Çetin Çiğdem, Demet Kayıran, Ender Ertekin, Ender Yoldar, Fahri Tanır, Fatih Arslan, Gürbüz Salman, Hüseyin Akça, Hüseyin Taşkın, İsmail Çoruh, İsmail Yücel Turan, Kadir Sabuncuoğlu, Kahraman Mustafa Kırcalı, Kandemir Alpan, Mahmut Köse, Mazhar Eylem Şimşek, Mehmet Bülent Esmer, Mehmet Fırat Arısoy, Mehmet Yaman, Mustafa Bağdiken, Mustafa Kemal Önder, Namık Kasapbaşoğlu, Necdet Şimşek, Nejat Toprak, Nurettin Şafak, Onur Hacı Bekir Sani, Sebahattin Alpdoğan, Sermet İpekçioğlu, Sevim Babayiğit, Talat Uzunyaylalı, Taner Dedeoğlu, Teoman Ergün, Turgut Koloğlugil, Yakup Söğüt, Yılmaz Çamdalı, Yusuf Turan ve Zekai Durmuş."

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)