adscode
adscode

"İlk iliklenmesi gereken düğme yönetici atama sistemi!"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un okul müdürlerine yönelik “Öğretmenler sizi takım lideri olarak görmeli. Çocuklar size emanet, öğretmenler de size emanet” şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

"İlk iliklenmesi gereken düğme yönetici atama sistemi!"
Sendikalar

Geylan, “Lakin; meslektaşının hakkını gasp ederek, mülakat çeteleri marifetiyle ve sadece ‘yandaş’ sıfatıyla makamları işgal edenler, makam için şahsiyetleri un ufak edilenler nasıl saygınlık uyandıracak, nasıl takım lideri olarak görülecek?” diye sordu.

İlk iliklenmesi gereken düğmenin yönetici atama sistemi olduğunu bir kez daha vurgulayan Geylan, “Tek kriter, liyakat ve adalet olmalı” dedi.

Geylan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk Ankara’da okul müdürlerine hitap ederken ‘Gerçek yetki şahsiyettir. Siz, öğretmenler odasında saygınlık uyandırdığınızda, inanın bütün okul size saygı duyacaktır. Öğretmenler sizi takımın lideri olarak görmeli. Çocuklar size emanet, öğretmenler de size emanet’ diye seslenmiş. Kesinlikle çok doğru söylemiş. Lakin; meslektaşının hakkını gasp ederek, mülakat çeteleri marifetiyle ve sadece ‘yandaş’ sıfatıyla makamları işgal edenler, makam için şahsiyetleri un ufak edilenler nasıl saygınlık uyandıracak, nasıl takım lideri olarak görülecek? Bence işe buradan başlanmalı. Yıllardır diyoruz; ilk düğme, adil yönetici atama sisteminin ihdas edilmesidir. Tek kriter liyakat ve adalet olmalıdır.”

Kamuda liyakatsizliğin tavan yaptığını söyleyen Geylan, bundan en çok etkilenen alanlardan birisinin eğitim olduğunu vurguladı. Kariyer ve liyakati görmezden gelen, ehil insanlar yerine torpillileri iş başına getirmekte beis görmeyen, leke bulaşmış yönetici atama sisteminin ivedilikle değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Geylan, “Bu sistemle Türkiye hak ve adalet çizgisinden hızla uzaklaşıyor, yandaşlar hiç hak etmedikleri halde makamlara getiriliyor. Yapılması gereken, yönetici atamalarında mülakatı kaldırıp, sadece yazılı sınavın esas alındığı bir sistem ihdas edilmesidir. Bu yapılmadığı taktirde daha çok kul hakka yenilecek, okullar beceriksiz yöneticilerin elinde heba edilecektir, eğitim sistemimiz daha da geriye gidecektir.

Eğitimimizi iyileştirmek, öğretmenlerimizi mutlu ve motivasyonu yüksek bireyler haline getirmek, okullarımızın dünya ülkeleri ile rekabet etmesini sağlamak istiyorsak, gelin vakit kaybetmeden mülakatı tarihe gömelim” diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)