adscode
adscode

‘İlkokulda beden eğitimi dersine branş öğretmenleri girsin’

Beden eğitimi öğretmenliğine 288 kontenjan ayrılmasına tepki gösteren öğretmen adayları, kontenjan artırımı için ilkokullarda sınıf öğretmenleri tarafından verilen beden eğitimi derslerine branş öğretmenlerinin girmesini talep ediyor.

‘İlkokulda beden eğitimi dersine branş öğretmenleri girsin’
Eğitim
Güncelleme : 08-Jul-22 09:35

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin en fazla kontenjanı 7 bin 503 ile okul öncesi öğretmenliğine ayırdı ancak bazı branşlara daha az kontenjan ayrılması atama bekleyen öğretmenlerin tepkisini çekti.

Beden eğitimi öğretmenliğine 288 kontenjan ayrılmasına sosyal medyada tepki gösteren öğretmen adayları, kontenjan artırımı için ilkokullarda sınıf öğretmenleri tarafından verilen beden eğitimi derslerine branş öğretmenlerinin girmesini talep ettiler. Öne çıkan yorumlardan bazıları şöyle:

- Temel hareket döneminden itibaren çocuklarımız sporla tanışmalı. Ancak bu şekilde spor kültürü oluşturulabilir ve sağlıklı yaşamın ilk temellerini atmış oluruz. Bu yüzden beden eğitimi ve spor öğretmeni her kademede derse girmeli.

- 1500 ile 1600 kontenjanı olan beden eğitiminin 288’e düşürülmesi içler acısı bir durum.

- Bu kontenjanlar asla kabul edilemez. Çocukların beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik dersine ihtiyaçları yok galiba!

- Milli bir başarı isteniyorsa bunun ilk şartı temel eğitimde, erken yaşta yeteneklerin keşfedilip yönlendirilmesidir.

MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)