adscode
adscode

İmamoğlu, Maltepe'de 5 kreşin açılışını yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe'de yapımı tamamlanan 5 kreşin toplu açılışını yaptı.

İmamoğlu, Maltepe'de 5 kreşin açılışını yaptı
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 28-Apr-23 10:18

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte bazı programlara katılarak Maltepe'de yapımı tamamlanan 5 kreşin toplu açılışını yaptı.

İlk olarak Kadıköy Müze Gazhane'de "Milletin İktidarında Türkiye Konuşmaları" programına katılan İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 32-33 yaş ortalamasında bir topluluk olduğunu söyledi.

Gencecik bir nüfusa sahip olduklarını dile getiren İmamoğlu, "Tarihi bir zamandan geçiyoruz. 15 Mayıs sabahı nasıl bir Türkiye'ye uyanmalıyız ya da uyanmak istiyorsunuz, merak ediyorsunuz. O bakımdan bilgi sahibi olmalısınız. Merak ettiğiniz 15 Mayıs sabahını hep birlikte kavramlandırmalı, geliştirmeli ve hazır etmeliyiz. Millet İttifakı, bu noktada, bu seçimin sonunda nasıl bir Türkiye vadediyor? Nasıl bir devlet, nasıl bir demokrasi kurmak istiyor? Bütün bunlar önemli sorular." dedi.

Millet İttifakı olarak bütün sorunların çözümü için yola çıktıklarını belirten İmamoğlu, "Ülkemizin farklı geleneklerinden, farklı siyasi anlayışlarından gelen partiler, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde ve birleştirici vizyonuyla yan yana geldi. Bu sayede Cumhuriyet'imizin 100. yılına yakışır ve önemli adımların atıldığı bir yıl olması fırsatını hep beraber yaşıyoruz." diye konuştu.

İmamoğlu, daha sonra Maltepe'de yapımı tamamlanan 5 kreşin toplu açılış programına katıldı.

Programa, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da katıldı.

Kreşin çocuklar için Türkiye'nin geleceği adına en değerli adımlardan birisi olduğunu söyleyen İmamoğlu, bu kreşleri, Cumhuriyet'in çocuklarının eşit ve adil şartlarda eğitim alabilmeleri için açtıklarını dile getirdi.

Çocukların ailelerinin gelir düzeylerine göre farklı eğitim olanaklarından yararlanmasının Türkiye ve insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu savunan İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Biz bu suçlara asla seyirci kalmadık, kalmayacağız. Dar gelirli ailelerin çocukları da okul öncesi eğitim alabilsinler ve bu şehrin çocukları eşitlenebilsin diye yoğun bir biçimde bu kreşlerde çocuklarımız modern koşullarda, bilimsel eğitim alarak yeteneklerini keşfederek büyüyecekler. Neşe ile mutlulukla büyüyecekler. Sağlıklı bir psikososyal gelişim süreci yaşayacaklar. Bizim açtığımız kreşler bütünüyle kamu yararına odaklanmış kreşlerdir. Bir mahallede kreş açtığımızda, o mahallede toplumsal hayata neleri katarız, onun hesabını yapıyoruz."

Pendik'te çiftçilerle buluştu

Pendik'te Göçbeyli çiftçilerle buluşma programına da katılan İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada milyonlarca fide ve gübre dağıtımı yaptıklarını ifade etti.

İmamoğlu, bölgede sulamayı desteklemek amacıyla çalışma yaptıklarını, damlama sulamayla ilgili yatırımlarda bulunduklarını söyledi.

Çiftçi sayısının bölgede arttığına dikkati çeken İmamoğlu, "İstanbul'un genelinde yaptığımız bu çalışmalar sayesinde, İstanbul'da 2020 yılında destek olduğumuz çiftçi sayısı 693 idi. Bu destekleri artırdıkça insanların harareti büyüdü. 'Ben de üreteceğim, bir boşluk yaratmayacağım.' dedi. Şimdi 8 bin 226 kişi bizden destek alıyor." şeklinde konuştu.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)