adscode
adscode

İnce: Sözleşmeli öğretmenliğe son vereceğiz

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce: "Sözleşmeli öğretmenliğe son vereceğiz. Öğretmene performans notu verecekmiş. Size performans notu vermek isteyenlere 24 Haziran'da bir güzel performans notu…

İnce: Sözleşmeli öğretmenliğe son vereceğiz
Eğitim
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Bu meydanlarda Nazım Hikmet'ten şiirler okuyacağım. Mehmet Akif'ten de şiirler okuyacağım. Cumhuriyet var. Derdimiz cumhuriyet, derdimiz millet." dedi.
 
Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslenen İnce, seçildiğinde gelecek konuşan bir cumhurbaşkanı olacağını belirterek, 19 Mayıs'ta gençlik bursu, 29 Ekim'de cumhuriyet bursu olmak üniversite öğrencilerine 500'er lira vereceklerini bildirdi.
 
İnce, üniversite öğrencilerine verilen 475 lira bursun okul bittikten sonra 2 sene kesilmeyeceğini aktararak, her yıl 10 bin genci yurt dışına göndereceklerini, 5 yıl içinde bilgisayar mühendis sayısını on katına çıkaracaklarını dile getirdi.
 
Muharrem İnce, engellilerle ilgili düzenlemelere de değinerek, Türkiye'de 352 bin otizmli çocuk olduğunu, 21 bininin eğitim aldığını, kuracakları sistemle 81 milyonun, otizmli çocuklara bakacağını ifade etti.
 
Engellilerin sorunlarının öncelikli işi olacaklarını aktaran İnce, bu sorunların hepsini 2 yıl içinde, otizmli çocukların sorunlarını ise 6 ay içinde çözeceklerini vurguladı.
 
Hakkari'deki mitingde mal varlığını açıkladığını anımsatan İnce, cumhurbaşkanı olduktan 5 yıl sonra yine mal varlığını açıklayacağını belirtti.
 
 
AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)