adscode
adscode

İngilizce Öyküsü İle Türkiye Birincisi

Nüans Yayıncılığın Türkiye genelinde düzenlediği ve üniversite öğrencilerinin katıldığı 5. Yabancı Dil Öykü Yarışmasında Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden Ayşe Tuğçe Özberk birinci…

İngilizce Öyküsü İle Türkiye Birincisi
Etkinlikler
Nüans Yayıncılığın bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiği Yabancı Dil Öykü Yarışması’nın birincisi Şifa Üniversitesi’nden çıktı. Başta İngilizce, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça olmak üzere 9 katagoride düzenlenen yarışmaya Türkiye’deki üniversitelerden yaklaşık 1500 kişi katıldı. İngilizce bir öykü ile yarışmaya katılan Şifa Üniversitesi 1’inci sınıf öğrencisi Ayşe Tuğçe Özberk, İngilizce Öykü kategorisinde Türkiye birincisi oldu.
Bu derecesi ile İngiltere’de iki hafta yaz okulu kazanan Özberk için bir tören de Şifa Üniversitesi Rektörlüğü’nde yapıldı. Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Hüseyin Yılmaz, Ayşe Tuğçe Özberk ile Danışman Hocası Metin Altaş’a teşekkür belgesi sunarak, başarılarının devamını dilediler.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Hüseyin Yılmaz,  Özberk’i bu başarısından dolayı kutlayarak, “Üniversite sınavlarında sayısal alanında sınav kazanmış bir öğrencinin İngilizce bir öykü yarışmasında birinci olması inanılmaz güzel bir olaydır. Bu tamamen öğrencimizin başarısıdır” dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi olarak tüm üniversite eğitim sürecine yayılmış yoğun bir İngilizce program uyguladıklarını da belirten Prof. Dr. Yılmaz, “ÖSYM yerleştirme sıralamasına göre fakültemiz geçen yıl Türkiye ikincisi olmuştu. Uluslararası dergisiyle, yaptığı proje ve patentleriyle, kitaplarıyla, Avrupa ve Amerika’da yaptığı eğitim anlaşmalarıyla bu yıl inşallah birinci olmaya adayız” diye konuştu.

İLK ÖDÜLÜ
Edebiyata ve İngilizce öykü yazmaya ilgisinin yeni olmadığını, daha önce de öyküler yazdığını belirten Ayşe Tuğçe Özberk ise ödülün kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Özberk, “Öykü yazmaya hep ilgim vardı ancak ilk kez bir yarışmaya katıldım ve birinci oldum. Bu beni çok mutlu etti. Yazmaya devam edeceğim” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)