adscode
adscode

İngiltere sınav takvimini Ramazan'a göre değiştirdi

İngiltere'de yurt çapında yapılan orta öğretim sınavlarının tarihleri bu yıl Ramazan'a göre belirlendi.

İngiltere sınav takvimini Ramazan'a göre değiştirdi
Dünyadan Haberler
GCSE ve A-level olarak adlandırılan yeterlik sınavları, oruç tutan Müslüman öğrencilerin başarı oranının etkilenmemesi için Ramazan ayı öncesinde yapılacak.

Sınav takvimini belirleyen eğitim konseyi, ana konulardaki sınavların bu yıl 6 Haziran'da başlayacak olan Ramazan'dan önce düzenleneceğini, ancak bunun dışında çok büyük çapta bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Konsey, Ramazan'ın sınav dönemine doğru ilerlemesi nedeniyle 2013 yılından bu yana ülkedeki Müslüman grupların temsilcileri ile temas halinde bulunuyor.

Sınav kurullarını temsil eden konseyin başkanı Michael Turner, her yıl sınav tarihleri konusunda farklı toplum kesimleriyle görüşmelerde bulunduklarını ve onların ihtiyaçlarını mümkün olduğunca karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
Özellikle de çok sayıda öğrencinin girmesi beklenen İngilizce ve matematik gibi temel derslerin sınavları Ramazan öncesine alınırken, diğer sınavların sabah mı, öğleden sonra mı yapılacağı da Müslüman gruplara danışılarak belirlendi.

GCSE ve A-level nedir?

İngiltere'deki eğitim sisteminde, ortaokul öğrencileri ilk üç yılın müfredatını tamamladıktan sonra, seçtikleri konulara göre yurt çapında düzenlenen genel eğitim sertifikası (GCSE) sınavlarına giriyorlar.

16 yaşında, ülkedeki tüm öğrencilerin aynı günde girdiği bu sınavlarda elde edilen başarı, öğrencilerin eğitimlerine seçtikleri konular üzerinden devam ederek yüksek öğrenime hazırlanmasına yardımcı oluyor.

Öğrenciler daha sonra iki yıllık bir hazırlık programı ardından 18 yaşlarında A-level olarak adlandırılan sınavlara giriyor. Hangi üniversitelere kabul edilebilecekleri de bu sınav sonuçlarına göre belirleniyor.

BBC

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)