adscode
adscode

İngiltere'de üniversite öğrencilerinden BBC sunucusuyla ilgili şikayet

İngiltere'de Reading Üniversitesi öğrenci birliği, BBC'de yıllardır gazetecilik ve sunuculuk yapan Paxman'ın sunduğu üniversiteler arası yarışma programının boykot edilmesini istedi.

İngiltere'de üniversite öğrencilerinden BBC sunucusuyla ilgili şikayet
Dünyadan Haberler
Öğrenciler, İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yıllardır gazetecilik ve sunuculuk yapan Jeremy Paxman'ın sunduğu üniversiteler arası bilgi yarışma programının boykot edilmesi istedi.

Reading Üniversitesi öğrenci birliği, yıllarca siyasetçileri terleten keskin soruları ve alaycı tavrıyla bilinen 66 yaşındaki İngiliz gazeteci Paxman'ı, BBC 2'de sunuculuğunu yaptığı üniversiteler arası bilgi yarışması programını "cinsiyet ayrımcılığı yaptığı ve kadınlara yönelik olumsuz yorumlarda bulunduğu" gerekçesiyle eleştirerek, yarışmanın boykot edilmesini talep etti.

Öğrenci birliğinde bu hafta yapılan oylamadan, 105'e karşı 120 oyla programın boykot edilmesi kararı çıktı. İngiliz basınına konuşan Paxman, Reading Üniversitesi ile Imperial College London Üniversitesinin yarıştığı 18 ay önceki bir programda, üniversitelerden birinin maskotuyla ilgili sözleri nedeniyle eleştirildiğini söyledi.

Paxman, "Dolu bir stüdyo ve binlerce seyircinin önünde, Reading Üniversitesi takımına masalarında duran maskotun ne olduğunu sordum. Aralarından biri, elle örülmüş Jeremy Paxman bebeği olduğunu söyledi. Ben de onlara bu bebeği uyurlarken yataklarına alıp almadıklarını sordum. O zaman bu sözlerimle ilgili bir şikayet gelmemişti ama belli ki bu sözlerim onları üzmüş." diye konuştu.

Ancak Reading Üniversitesi öğrenci birliği yetkilisi Niall Hamilton yaptığı yazılı açıklamada, yarışmacıların olayın ardından şikayette bulunduğunu ancak kanalın resmi bir özür yayınlamadığını bildirdi.

Jeremy Paxman, İngiltere'de BBC 2 kanalında yayınlanan haber programı "Newsnight"ın 1989-2014 yıllarında sunuculuğunu yapmıştı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)