adscode
adscode

İnsansı robot Volkyrie Mars yolunda

NASA süper kahraman robot olarak nitelendirdiği yeni robotu Valkyrie’yi tanıttı.

İnsansı robot Volkyrie Mars yolunda
Bilim Teknoloji

NASA’nın R5 ismiyle geliştirdiği fakat Valkyrie adıyla anılan yeni insansı robotu, 250 kilo ağırlığında ve 1.82 boyunda.

Bu yılki DARPA Robotics Challenge (DRC)’da yarışması içir tasarlanan Valkyrie’nin, Boston Dynamics tarafından geliştirilenTerminator benzeri Atlas robotla kıyasıya bir çekişmeye girmesi bekleniyor.

Hareket etme konusunda oldukça esnek olan Valkyrie, sırtından yer alan bataryadan güç alıyor ve bu batarya sayesinde yaklaşık 1 saat boyunca çalışabiliyor. Valkyrie’nin başında, karnında, kollarında ve bacaklarında yer alan kameralar sayesinde öperatörler çoklu görüntü elde edebiliyorlar.

NASA’nın Texas Üniversitesi’yle birlikte geliştirdiği Valkyrie, serbest bir şekilde dolaşabiliyor ve objelerle etkileşime geçebiliyor.

Valkyrie, her ne kadar bu ay başlayacak olan DARPA Robotics Challenge yarışması için tasarlanmış olsa da, NASA’nın Valkyrie için çok daha büyük planları var. Yakın gelecekte Mars’a gitmeyi amaçlayan NASA, insanlı seferler düzenlemeden önce Mars’a robotları göndermeyi planlıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)