adscode
adscode

İnternet dolandırıcılığına 32 yıl hapis

İnternette verdiği sahte ilanlarla dolandırıcılık yapan kişi, 32 yıl 8 ay hapis ve 22 bin 800 lira adli para cezasına çarptırıldı.

İnternet dolandırıcılığına 32 yıl hapis
Bilim Teknoloji
Türkiye'nin çeşitli illerinden internet üzerinden alışveriş yapmak isteyen ancak ücretini peşin ya da bir bölümünü ödedikleri halde satın aldıklarını düşündükleri ürünler teslim edilmeyen kişilerin cumhuriyet başsavcılıklarına yaptığı şikayetler, örnek bir mahkeme kararıyla sonuçlandı.

Farklı illerden yapılan 7 şikayet başvurusunu soruşturan savcılıklar, M. Aydın adlı kişinin, internette çeşitli alışveriş portalları ve sosyal medya siteleri üzerinden koltuk kılıfı, oto teybi, cep telefonu, dizüstü bilgisayar, tişört, kampanya kartı, hediye çeki, jant ve araç lastiği gibi ürünleri farklı isimler ve iletişim bilgileri kullanarak satışa sunduğunu belirledi. 

Dava sürecinde yapılan incelemede hakkında aynı suçtan Türkiye genelinde 40'ın üzerinde soruşturma ve kovuşturma bulunduğu tespit edilen Murat Aydın, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Zanlı, bilişim sistemleri ile kredi kurumlarını kullanarak dolandırıcılık yapmakla suçlandığı davada, mali boyutu 4 bin 595 lira olan dolandırıcılık için 32 yıl 8 ay hapis ve 22 bin 800 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)