adscode
adscode

İnterpol'ün Tüm Dünyadaki Polislerini İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eğitecek

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Adli Tıp Laboratuvarı; Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL’e üye ülkelerin polislerini eğitme hakkını ve akreditasyonunu kazanan Türkiye’de ilk, tüm dünyada da ikinci üniversite oldu.

İnterpol'ün Tüm Dünyadaki Polislerini İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eğitecek
Üniversite
Güncelleme : 28-Jan-20 13:15

İki kurum arasında yapılan işbirliği kapsamında Adli Tıp, Kriminalistik ve Olay Yeri İnceleme konularında INTERPOL’e üye 194 ülke polis teşkilatı mensuplarına Üniversitemizin Adli Tıp Eğitim ve Hizmet Laboratuvarı Öğretim Üyeleri tarafından eğitim verilecektir.

Bu eğitimde polisler gerek sosyolojik, gerekse teknik olarak birçok alanda eğitim alacaklardır. Eğitimde polislere; cinayet, uyuşturucu ve cinsel suç soruşturmalarında akademik bilgilere dayanarak nasıl hareket etmeleri gerektiği, ihtiyaç halinde kimlere başvuracakları ve uzmanlardan gelecek olan raporları nasıl sağlıklı bir şekilde değerlendirecekleri gibi bilgiler verilecektir.

Bir suçun aydınlatılması sürecinde büyük resmi görmelerinin amaçlandığı eğitimlerde polislere ayrıca; suçların aydınlatılması için çok önemli bir rol oynayan olay yerinin  nasıl korunması gerektiği, olay yerinde bulunabilecek delillerin neler olduğu, bunların nasıl toplanılacağı, toplandıktan sonra analizlerin nasıl yapılması gerektiği anlatılacaktır.

Bu eğitim çerçevesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün katkıları ile 2019 yılından bu yana 300’ün üzerinde emniyet mensubuna 48 saatlik bir eğitim programı ile uluslararası geçerliliği olan sertifika verilmiştir.

Eğitimlerin uluslararası boyuta taşınması amacıyla INTERPOL akreditasyonu için gerekli başvuru yapılmış ve yoğun bir denetleme ve değerlendirme süreci sonrasında Adli Tıp Laboratuvarımız INTERPOL’e akredite olmuştur.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Adli Tıp Laboratuvarı’nın akreditasyonu ile Türkiye’nin bu konudaki uzmanlığı ve birikimi tüm dünya ülkelerinin kullanımına sunulmuştur.

INTERPOL akreditasyonunun amacı nedir?

• Polis ile işbirliğini yoğunlaştırmak ve uluslararası alanda kolluk eğitim standartlarında tutarlılığı teşvik etmek,

• Kolluk eğitiminin bütünlüğü, profesyonelliği ve verimliliğine olan güvenini artırmak,

• INTERPOL standartlarını karşılayan kuruluşları akredite ederek ve paydaş yaparak bu bilgi ve tecrübelerin dünyaya yayılmasını sağlamak.

INTERPOL ‘ün güvenilir bir dış ortağı olarak desteklenen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Adli Tıp Eğitim ve Hizmet Laboratuvarı bundan böyle 194 üye ülkenin polislerine INTERPOL adına eğitim verecektir. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)