adscode
adscode

İş Dünyası ve Eğitim kurumları aynı zirvede buluştu

​‘EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi’ne katılan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, iş dünyası ve üniversite arasındaki iş birliğinin önemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İş Dünyası ve Eğitim kurumları aynı zirvede buluştu
Türkiyeden Haberler
Eğitim kurumları ve iş dünyasının bir araya geldiği ‘EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi’ne katılan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, iş dünyası ve üniversite arasındaki iş birliğinin önemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.Açılış konuşmalarını YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Rifat Sarıcaoğlu'nun yaptığı zirvenin , “İş Dünyası 2023 Üniversitelerinden Neler Bekliyor?” başlıklı oturumu, iş dünyasının önemli isimlerinin katılımlarıyla, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Toplantıda bir konuşma yapan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği ( TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, 2023 hedefine doğru ilerlerken Türkiye’nin performansının kontrolü, nerelerde eksik olduğunun tespiti ve bu eksiklerin telafi edilmesi gibi konuların konuşulması gerektiğini söyledi. Zirvenin önemine işaret eden Dr. Sert, ‘’Bugün burada ‘üniversiteler kendilerini nasıl düzenlemeli, Milli Eğitim Bakanlığı kendisini nasıl organize etmeli, iş dünyasının beklentileri nedir, iş dünyasına uygun nasıl bir insan tipi yetiştirmeye çalışıyoruz’ gibi soruların cevaplarına yönelik bir toplantı yapılıyor. Bu etkinlikte herkes görüşlerini kendi vizyonundan anlattı. Konuşulanlar yurt içi ve yurt dışı örneklerle de beslendi’’ dedi.

'GELECEĞİMİZ OLAN ÖĞRENCİLERİN YETİŞTİĞİ EĞİTİM KURUMLARI ÇOK ÖNEMLİ'

Türkiye’de şu anda eğitim gören öğrenci sayısının orta öğretimde 17.5 milyon, üniversitelerde ise 5.5 milyon civarında olduğunu belirten Dr. Sert, “Gelecekteki iş adamlarımız, akademisyenlerimiz, bilim adamlarımız olan bu öğrencilerin yetişiyor olduğu eğitim kurumları çok önemli. Üniversitelerimiz ve diğer eğitim kurumlarının eksikleri ve bu eksiklerin nasıl giderileceği gibi konular irdelenmeli. En önemlisi de gelecekteki iş dünyasının beklentilerine uygun insan tipinin nasıl oluşturulacağı konusu. Öğrencilere hangi yüklemeleri yapacağız da gelecekte başarılı olacaklar? Bu gün bununla ilgili bir çalışma yapılıyor’’ ifadelerini kullandı.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI

Gerek uluslar arası ölçekte yapılan işlerde gerekse yurt içinde, kalifiye eleman temini konusunda iş dünyasının yaşadığı bazı zorluklar olduğuna değinen Hasan Sert, "Bugünkü konjonktürde akademisyenler de biliyor ki, üniversitede yetişen insan tipi, hayatın içindeki beklentileri tam karşılayamıyor. Bu bağlamda öğrencileri biraz daha hayatın akışına uygun bir şekilde yetiştirmemiz gerektiği ortaya çıkıyor. Dolayısıyla orada daha atılımcı, global düşünen, çevreci, adaletli, hakkaniyetli ve üretken insan tipini ortaya çıkarmak zorundayız’’ şeklinde konuştu.

'HÂL BÖYLE OLURSA…'

Dünyanın gerçeklerini de ortaya koyarak çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Dr. Sert, ’’Artık dünya globalleşmiş durumda, eğer burada bir fonksiyon icra etmezseniz, beklentilere uygun insan tipi ortaya çıkarmazsanız. Hâl bu olursa da 2023’te ne hedeflere ulaşabiliriz ne de hayal ettiğimiz noktalarda olabiliriz. Dolayısıyla bizim buradaki bu hazırlığı yapmak açısından önemli olacak. Üniversitelerdeki öğrencilerimizi global eksenli, girişimci fikirlerle donatabilirsek ben çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)