adscode
adscode

İşçiler farklı alanlarda 1 Mayıs'ı kutlayacak

​1 Mayıs'ı Türk-İş Kadıköy Meydanı'nda, Memur-Sen Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda, Hak-İş Kayseri'de ve DİSK, KESK, TMMOB ile TTB ise Taksim Meydanında kutlayacak.

İşçiler farklı alanlarda 1 Mayıs'ı kutlayacak
Türkiyeden Haberler
Bu sene 1 Mayıs'ı Türk-İş Kadıköy Meydanı'nda, Memur-Sen Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda, Hak-İş Kayseri'de, DİSK, KESK, TMMOB ile TTB Taksim Meydanı'nda kutlayacak. 

Sendikalar 1 Mayıs günü sabah saatlerinde meydanlarda toplanarak, Emek ve Dayanışma Günü için alanlarda bir araya gelecek.

AA muhabirine açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bu yıl Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını söyledi.

Beş yıl önce 6 konfederasyonun birlikte karar alarak 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutladıklarını anımsatan Gündoğdu, "Ama konfederasyonlar orada bilhassa DİSK ve KESK, sözlerinin arkasında durmadılar. Çünkü orada Türk-İş Başkanını sözcü seçmiştik ve ona karşı bazı olaylar oldu, istediğimiz verimi çok alamadık" dedi. 

Gündoğdu, 1 Mayıs için sonraki yıllarda yine Taksim'de kutlama kararı aldıklarını vurgulayarak, benzer yaklaşımların yaşandığını ifade etti. 

Bu sene ise Memur-Sen Başkanlar Kurulu'nda oy birliğiyle karar aldıklarını ve 1 Mayıs'ı Diyarbakır'da kutlayacaklarını bildiren Gündoğdu, "Bu uluslararası bir gün ve bu günün de tatil edilmesi bu iktidar zamanında olmuş bir gündür. Bu gün de emeğin, özgürlüğün ve insan haklarının evrenselliğine daha çok vurgu yaparak, kutlayacağız. Bu kutlama hem elde ettiğimiz kazanımların bayramı olacak hem de yapılması gerekenleri haykıracağız. 76 milyonun kardeş olduğu, şiddete dönüşmeyen her düşüncenin olacağı, kardeşlik iklimi için Diyarbakır'dan bütün dünyaya haykıracağız" diye konuştu.

Gündoğdu, Diyarbakır'daki kutlama için Diyarbakır Valisi ile sözlü olarak görüştüğünü ve resmi müracaatta bulunduklarına dikkati çekerek, "Bir sorun yok, oranın en büyük meydanında çevre 21 ili de davet ederek Diyarakır'da mitingimizi yapacağız" dedi. 

Memur-Sen'in Diyarbakır'da düzenlediği mitinge davet edilen iller Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Malatya, Adıyaman,Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Mersin, Adana, Hakkari, Van ve Şanlıurfa.

Türk-İş Kadıköy Meydanı'nda 

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, kendileri için 1 Mayıs'ın öneminin işçi sınıfının sorunlarını ve taleplerini dil getirmek olduğunu söyledi.

"Her yıl yaşanan bu meydan tartışması işçilerin taleplerini gölgede bırakıyor" diyen Kavlak, "Meydan öne çıkıyor bizim isteklerimiz, taleplerimiz bir türlü bu nedenle dile gelmiyor. Bu yüzden son dönemde Taksim Meydanı üzerinde ortaya çıkan hassasiyeti de dikkate alarak Kadıköy Meydanı'nda bu mitingi yapma kararı aldık. Burada sorunlarımızı dile getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kavlak, 1 Mayıs günü Kadıköy Meydanı'na işçi sınıfının dostu olan herkesi ve siyasi partileri davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

Hak-İş Kayseri'de

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da bu yılki 1 Mayıs kutlamalarını kitlesel olarak Kayseri'de gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi.

1 Mayıs'ın birlik, mücadele, dayanışma günü olarak sorunların, itirazların, taleplerin kamuoyuna yüksek sesle duyurulduğu ve eleştirilerin yapıldığı bir gün olduğunu vurgulayan Arslan, şunları belirtti:

"Hak-İş'in bu yıl 1 Mayıs kutlamalarını Kayseri'de gerçekleştirme kararı aldık. Biz 1 Mayıs'ın Kayseri'de yapılmasını bilerek, tartışarak belirledik. Hak-İş bölgede önemli bir üye sayısına sahip, sanayi açısından gelişmekte olan ve İç Anadolu'da olması dolayısıyla Kayseri 1 Mayıs'ı hak ediyor."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)