adscode
adscode

İsimleri İstanbul'da yaşayacak

İBB Meclisi'nde, Sarıyer'deki bir sokağa Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Bağcılar'daki bir öğrenci yurduna ise Cüneyt Arkın ismi verildi. Pendik'teki bir parkın ismi ise Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı olarak değiştirildi.

İsimleri İstanbul'da yaşayacak
Eğitim
Güncelleme : 12-Oct-22 11:55

İBB Meclisi ekim ayı toplantısının ikinci oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

Mecliste, bazı isimsiz sokak, park ve öğrenci yurduna yeni isim verilmesi konuları gündeme geldi.

Bu kapsamda, Bağcılar'da hizmet verecek öğrenci yurduna, "Özel İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağcılar Cüneyt Arkın Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu" isminin verilmesi görüşüldü.

Oylamada, Türk sinema tarihine damga vuran sanatçılardan Cüneyt Arkın'ın isminin, oy birliğiyle öğrenci yurduna verilmesi kararlaştırıldı.

Sarıyer Tarabya Mahallesi'ndeki isimsiz bir sokağa, Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin verilmesi maddesi de görüşüldü.

Oylamada, sokağa "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Sokağı" isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Pendik Batı Mahallesi'ndeki isimsiz parka, 20 Ocak 2020'de 97 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın ismi verildi. Oylamada, parkın adının "Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı" olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Mecliste, Pendik'teki isimsiz bir sokağa "Şehit Ahmet Muharrem Turan Sokağı", Sarıyer Uskumruköy Mahallesi'ndeki isimsiz parka da "Şehit Tevfik İnan Parkı" isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ümraniye'deki Başak Sokağı'nın isminin de "Şehit Emre Büyükyıldırım Sokağı" olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)