adscode
adscode

İşitme engelli doktor adayına 'özel steteskop'

İşitme cihazı kullanması nedeniyle steteskopla hasta dinleyemeyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin işitme engelli doktor adayı Temen'e, Amerika'dan özel steteskop getirildi.

İşitme engelli doktor adayına 'özel steteskop'
Eğitim
İşitme engeli olduğu için "bölüm değiştir" denilen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Alpaslan Temen, Sabancı Vakfı'nın yurt dışından kendisi için getirttiği özel steteskopla "hastalara dinleme yapma" sorununu aştı.

Temen,yaptığı açıklamada, işitme probleminin ilkokul ikici sınıfta öğretmeni tarafından fark edildiğini söyledi. O günden bu yana işitme cihazı kullandığını belirten Temen, üniversite sınavına da işitme cihazıyla girdiğini anlattı.

Üniversite sınavında rapor göstermesine rağmen bir gözetmenin kendisi hakkında işitme cihazı kullandığına dair rapor tutması nedeniyle sınavının iptal olduğunu dile getiren Temen, şunları kaydetti:

"İlk 10 binde olmam gerekirken, 56 bininci olmuşum. Matematik sınavı sıfır net yazıyordu, sınavım iptal edilmiş. Üniversite ve tıp öğrencisi olma hayaliyle yatıp kalkan bir genç için yaşadıklarım üzüntü vericiydi. Yılmadım, hakkımı aradım. Üniversite sınavlarının tüm kademelerine işitme cihazımla girdiğim için ya hepsi iptal edilsin ya da matematik sınavı iptal edilmesin şeklinde dava açtık. İlerleyen süreçte davayı kazanmama rağmen ben tekrar sınava girmeyi tercih ettim.

Engelliler için ayrılmış özel sınıfta sınava girdim ve sonuçta ilk 7 binde yer aldım. Bu arada Sabancı Vakfı'ndan beni aradılar ve engelliler arasında Türkiye birincisi olduğumu öğrendim. Sabancı Vakfı'nın sponsorluğunda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne devam ediyorum. Her şey gayet güzel giderken eğitim hayatımın başında bir tıp öğrencisi olarak işitme cihazıyla steteskop kullanamayacağımı fark ettim. Meslek hayatıma atılınca hastalarıma derman olamama düşüncesi beni çok üzmüştü. Çünkü steteskop işitme cihazının üzerine takılamıyordu."

Temen, aynı sorunu yaşayan bir arkadaşı için tavsiyesi üzerine Trakya Üniversitesi'nin Amerika'dan elektronik steteskop temin ettiğini sözlerine ekledi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)