adscode
adscode

İşitme engellilere yönelik ilk 'e-sınav'

Milli Eğitim Bakanlığınca, yüzlerce sorunun işaret diline çevrildiği ve videolu çekimlerinin gerçekleştirildiği, işitme engelli adaylara yönelik ilk elektronik sınav (e-sınav) bugün Ankara'da yapılacak.

İşitme engellilere yönelik ilk 'e-sınav'
Sınavlar


Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yüzlerce sorunun işaret diline çevrildiği ve videolu çekimlerinin gerçekleştirildiği, işitme engelli adaylara yönelik ilk elektronik sınav (e-sınav) bugün Ankara'da yapılacak.

İşitme engelli adaylar, ilk "e-sınav" yöntemiyle girecekleri Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları'nda (MTSKS) ehliyet almak için ter dökecek.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MTSKS, yılda 6 defa kağıt kalem kullanmak suretiyle ve pazartesi günleri hariç e-sınav uygulaması şeklinde gerçekleştiriliyor.

MTSKS'ye çeşitli engel gruplarından adaylarla, işitme engelliler de girebiliyor.

 İşitme engelli adaylar için soru havuzu
İşitme engelli adaylar için soru havuzu oluşturuldu. Hazırlanan soru paketleri, işaret dili tercümanı öğretmenler eşliğinde tekrar gözden geçirilerek, bu adaylara ve işaret diliyle anlatıma en uygun hale getirildi. Yüzlerce sorunun işaret diliyle anlatıldığı video çekimleri yapıldı.

E-sınav yaygınlaştırılacak
MEB, bu yıl 17 ilde, e-sınav salonlarında işitme engelli adayların Ankara'ya gelmek zorunda kalmadan sınava alınabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Sınav, bugün saat 11.30 ve 13.00'te Beşevler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli e-sınav salonunda düzenlenecek.

Daha önceden sadece Ankara'da işaret dili bilen gözetmenler eşliğinde sınava girebilen işitme engelli adaylar, e-sınav uygulamasıyla, yazılı soruların yanında, bunların işaret diline çevrilmiş videolarını da görebilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)