adscode
adscode

İŞKUR VE BELEDİYE KADININ YANINDA

İstihdamı kolaylaştırmak adına İŞKUR, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu ve Ataşehir Belediyesi, işbirliği ile Ataşehir Belediyesi İstihdam Merkezi (ABİM) bünyesinde verilen Mesleki Eğitim Kursları,…

İŞKUR VE BELEDİYE KADININ YANINDA
Türkiyeden Haberler
Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri tarafından verilen eğitimler, yeni bir iş kurmak isteyen, işini büyütmek isteyen ve iş hayatına atılmak isteyen Ataşehirlilere yardımcı oluyor.

Kurslara, bir iş sahibi olmak isteyenlerin dışında kendini geliştirmek isteyen kadınların da ilgisi oldukça fazla. Kursiyer kadınlar, aldıkları eğitimler ile kendilerine olan güvenlerinin arttığını, mahalle baskısına boyun eğmediklerini, ailesine, çocuklarına daha faydalı olduklarını ve başka kadınlara da umut ışığı olmak istediklerini dile getiriyor.

“KONUŞAMAYAN ÇOCUĞUM KONUŞTU”

Kursiyerlerden Fatma hanım, çevresindekilerin yapamazsın edemezsin demelerine rağmen nasıl başardığını anlatıyor; “Eğitmenlerimiz sayesinde hayata daha farklı açılardan bakabilmeyi, Sağlıklı bir iletişimin nasıl olması gerektiğini, kadın olarak toplumdaki haklarımızı, çocuklarımıza nasıl davranmamız gerektiğini öğrendim” diyerek eğitimin kişisel gelişimleri için de oldukça faydalı olduğunu dile getiriyor. 3 yaşındaki oğlunun konuşamadığını söyleyen Fatma Hanım, “oğlumun konuşamaması beni çok üzüyordu, aldığım eğitimler sayesinde bunun normal olduğunu öğrenip, eğitmenlerimizin bana ve aileme kattıkları sayesinde oğlumun konuşmaya başladığını gördüm” diyor.

Ayrıca kendisinin ve arkadaşlarının çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda da bilinçlendiğini, bu sayede çocuklarına karşı sergilediği yanlış davranışları düzeltme fırsatı bulduğunu ve daha faydalı bir anne olabildiğini dile getirdi. Fatma Hanım son olarak bu ve benzeri kursların varlığını koruyarak kendisi ve kendisi gibi nice kadının hayatını değiştirmeye ve onların hayatlarına dokunmaya devam etmesinin gerekliliğini vurguladı.

ABİM Projesi’ne 10 bine yakın istihdam arayan vatandaş başvururken, 1758 tane firmadan iş gücü talebi geldi. ABİM Projesi sayesinde işverenlerle buluşturulan vatandaşlardan çoğu iş sahibi oldu.

Katılan tüm kursiyerlere kursa geldikleri her gün için İŞKUR tarafından 20 TL. ödeme yapılacak ve sağlık primleri SGK’ya yatırılacak. Kurs bitiminde yapılacak sınavlarda başarılı olan kişilere Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından sertifika verilecek.

Kursa katılım koşulları arasında Ataşehir sınırlarında ikamet etmek, en az ilköğretim mezunu olmak ve en az 17 yaşında olmak şartları aranıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)