adscode
adscode

İşkur'da Üniversiteli İşsizler Ordusu

İŞKUR'a kayıtlı 509 bin 684 üniversite mezunu olması ve bu üniversite mezunlarının iş bulamıyor olması Türkiye'de yaşanan istihdam problemini bir nebze olsun gözler önüne sermektedir.

İşkur'da Üniversiteli İşsizler Ordusu
Türkiye'den Haberler
Bu rakamın sadece İŞKUR'a kaydını yaptıranlardan oluştuğu ve İŞKUR'a kaydı olmayan daha binlerce üniversite mezununun işsiz olduğu bilinen bir gerçek.

Sürekli üniversitelerin açıldığı günümüz Türkiye'sinde, üniversite mezunlarının iş bulamıyor oluşu ve iş bulanların da lise mezunları ile hemen hemen aynı maaşı alıyor olması Hükümetin nitelikli iş gücüne ilişkin istihdam politikasının problemli olduğunu göstermektedir.

Binlerce, milyonlarca gencimiz gece gündüz çalışıp, zamanında dershanelere tonlarca para döküp, yine üniversitede okul masrafları, konaklama masrafları, kitap masrafları, öğrencinin kendisini yetiştirmesi için gerekli olan kültürel faaliyetler, yeme içme gibi zaruri masraflar göz önünde bulundurulduğunda, üniversiteden mezun olan gençlerimizin yaşadığı hayal kırıklığının boyutu oldukça yüksek.

Ortaya çıkan tüm bu sıkıntıların tek mağduru gençlerimiz ve aileleri, bu kadar nitelikli iş gücünün boşta olması da ülkemizde ekonomik ve sosyal birçok probleme sebebiyet vermektedir. İşsiz üniversite mezunu ordusunun yanında asgari ücretle çalışan üniversiteli ordusunun da varlığı inkar edilemez.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal; tüm bu problemleri Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Tanal; Nabi Avcı'ya "İŞKUR'a kayıtlı 509 bin 684 üniversite mezunu olması ve bu kişilerin iş bulamıyor olması karşısında Bakanlığınızca alınması düşünülen herhangi bir önlem mevcut mudur?

Üniversitelerin kontenjanlarının her geçen gün daha da arttırılmasının sebepleri nelerdir? Üniversite mezunlarının istihdam problemlerine karşılık Bakanlığınızca alınan ve/veya alınması düşünülen herhangi bir önlem mevcut mudur? Üniversitelerde kontenjanlar belirlenirken hangi kriterler göz önünde bulundurulmaktadır?" sorularını yöneltti.
 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
                               ANKARA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve T.B.M.M içtüzüğünün 96.maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.    04.11.2014  
     
          Av. Mahmut TANAL
         İstanbul Milletvekili

İŞKUR’a kayıtlı 509 bin 684 üniversite mezunu olması ve bu kişilerin iş bulamıyor olması karşısında Bakanlığınızca alınması düşünülen herhangi bir önlem mevcut mudur?
Üniversitelerin kontenjanlarının her geçen gün daha da arttırılmasının sebepleri nelerdir? Üniversite mezunlarının istihdam problemlerine karşılık Bakanlığınızca alınan ve/veya alınması düşünülen herhangi bir önlem mevcut mudur?
Üniversitelerde kontenjanlar belirlenirken hangi kriterler göz önünde bulundurulmaktadır?


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)