adscode
adscode

İŞKUR'dan istihdamı artırmak için "Mesleki Eğitim Kursu"

İŞKUR, istihdamı geliştirmek amacıyla Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu ile "Mesleki Eğitim Kursu" düzenleyecek.

İŞKUR'dan istihdamı artırmak için "Mesleki Eğitim Kursu"
Türkiyeden Haberler
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, "Dış Ticaret Meslek Elemanı", "Bankacılık Meslek Elemanı" ve "Lojistik Meslek Elemanı" branşlarında açılacak mesleki eğitim kursları sayesinde bireylerin daha hızlı ve daha iyi şartlarda meslek kazanması hedefleniyor.

İşsizlikle mücadele için Ataşehir Belediyesi İstihdam Merkezi (ABİM) bünyesinde mesleki eğitim kurs kayıtları alınmaya başlandı.

Firmalara işgücü, iş hayatına atılmak isteyenlere ise meslek edinme olanağı sunan ABİM projesiyle Ataşehir'de yaşayan vatandaşların bir iş sahibi olması ve kendisini geliştirerek hedeflediği kariyere ulaşması amaçlanıyor. 

Bugüne kadar 10 binin üzerinde işsiz vatandaşın özgeçmiş kaydını yapan ABİM projesine, firmalardan da bin 758 işgücü talebi geldi. Yapılan görüşmelerde bugüne kadar ABİM projesi sayesinde 170 kişi iş sahibi oldu. 

İŞKUR ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu yetkilileri eşliğinde eğitimlerin verileceği Ataşehir Belediyesi İstihdam Merkezi Mesleki Eğitim Birimi'nde gerçekleştirilecek mülakatta, her bölüm için 25 asıl, 25 yedek toplam 150 kişi seçilecek.

Katılan tüm kursiyerlere kursa geldikleri her gün için İŞKUR tarafından 20 lira ödeme yapılacak ve sağlık primleri SGK'ya yatırılacak. Kurs bitiminde yapılacak sınavlarda başarılı olan kişilere Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından sertifika verilecek. 

Kursa katılım için Ataşehir sınırlarında ikamet etmek, en az ilköğretim mezunu olmak ve en az 17 yaşında olmak şartları aranıyor.

"Mesleki Eğitim Kursu", 14 Kasım'da başlayacak.
 
AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)