adscode
adscode

Islamofobia Cambridge Üniversitesi'nde Tartışılacak

​İstanbul Aydın Üniversitesi ve Cambridge Üniversitesi’nin işbirliğinde 12 Mart 2015 tarihinde gerçekleşecek olan “Avrupa’nın Türkiye Algısı, Avrupa’da Yükselen İslamofobia ve Etkileri” konulu konferansa…

Islamofobia Cambridge Üniversitesi'nde Tartışılacak
Üniversite


İstanbul Aydın Üniversitesi “UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü” ve Batı Araştırmaları Merkezi 12 Mart 2015 tarihinde Cambridge Üniversitesi’nde “Avrupa’nın Türkiye Algısı, Avrupa’da Yükselen İslamofobia ve Etkileri” konulu bir konferans düzenliyor.

İngiltere Türkiye Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Lordlar Kamarasından Lord John Sharkey ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın açılış konuşmasını yapacağı konferansta “Oxford Üniversitesi Toplum, Politka ve Göç Merkezi Başkanı Prof. Frank Duvell, Cambridge Üniversitesi İslam Araştırmaları Merkezi, Avrupa’daki  İslamofobia uzmanı Julian Hargreaves ve Gazeteci-Yazar Nicole Pope konuşmacı olarak yer alacak.

“İslamfobia’nın temel özellikleri nelerdir? 'İslamofobia dini hoşgörüsüzlükten ziyade kültürel ırkçılık mıdır? Avrupa’da yaşayan Müslüman gençler ve genç kadınlar neden İŞİD terör örgütüne katılıyor? Dinler arası, kültürel / dini anlayış ve barış kültürü nasıl kurabilir?” sorularına yanıt aranacağı konferansın amacı, dünyanın en önemli üniversiteleriyle ortak olarak  Türkiye’nin Avrupa’daki tanıtımının akademik olarak desteklenmesi ve bunun yanı sıra Türkiye hakkında oluşturulan yanlış algıların düzeltilmesi olarak belirlenmiştir. 

Türkiye’nin Avrupa’daki konumunu, Türk topluluklarının Avrupa’daki sorunlarını ve entegrasyon çabalarını “kültürel diplomasi” alanında değerlendirmek üzere gerçekleştirilecek konferansta ,Avrupa ve İngiltere’de gittikçe artan İslamofobia tüm detayları ile konuşulacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)