adscode
adscode

İSMEK’e 286 bin başvuru

İSMEK’in yeni dönemi için toplam 286 bini aşkın ön kayıt alındı. En çok İngilizce eğitimine başvur gelirken Uzaktan Eğitim Platformu’nda da en çok “Ekşi Mayalı Ekmek Yapım Teknikleri” dersinde yoğunluk yaşandı.

İSMEK’e 286 bin başvuru
Eğitim
Güncelleme : 28-Oct-22 13:18

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Enstitü İstanbul İSMEK’in yeni dönemi için toplam 286 bini aşkın ön kayıt alındı. En fazla kayıt İngilizce A1 hazırlık, diksiyon, giyim üretiminde temel işlemler, bilgisayar işletmenliği, pastacı çırağı, aşçı çırağı, gitar eğitimi bölümlerine gerçekleşti.

Yüz yüze eğitimlere başvuran 16-30 yaş arası kişilerin en fazla tercih ettiği eğitim programı İngilizce olurken 60 yaş ve üstü vatandaşlar ise “El Sanatları ve Zanaat” alanındaki programlara ilgi gösterdi. “Kağıt Rölyef Yapımı” ise bu yaş grubunun en çok tercih ettiği eğitim oldu. Uzaktan Eğitim Platformu’nda da en çok “Ekşi Mayalı Ekmek Yapım Teknikleri” dersinde yoğunluk yaşandı. 

Kadınlar ilgi gösteriyor

Mesleki eğitimler, el sanatları ve zanaat, güzel sanatlar ve kişisel gelişim olmak üzere 4 dalda, bin 300 eğitim programıyla hizmet veren İSMEK’te derslerin 19 Eylül’de başladığını belirten İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Nurcan Alan, yüz yüze eğitimlere 152 bin, uzaktan eğitim platformu eğitimlerine ise 133 binin üzerinde olmak üzere toplam 286 bini aşkın ön kayıt alındığını kaydetti. Eğitimlere başvuru yapanların yüzde 85,56’sını kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Alan, katılımcıların meslek edinmek, kendini geliştirmek, iş değişikliği yapmak gibi farklı amaçları olduğunu dile getirdi.

Kurslara başvuranların yüzde 51’inin meslek edinmek veya mesleğinde ilerlemek amacıyla kaydolanlardan oluştuğunu belirten Alan, ücretsiz eğitim programlarına daha ilk günden büyük bir ilgi gösterildiğini söyledi.

Gülden Çoktan / Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)