adscode
adscode

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Doç. Dr. Tolga Yazıcı

Rektör V.: Prof. Dr. Sermin Örnektekin

Kuruluş tarihi: 2009

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Mühendislik, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler olmak üzere 3 fakültesinde 12 lisans programı, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler enstitülerinde 3 yüksek lisans programı ayrıca Plato Meslek Yüksekokulu’nda 35 ön lisans programı var.

Öğrenci sayısı: 4.052 öğrencisi bulunuyor.

Akademik personel sayısı: Tam zamanlı 175, ders saati ücretli 40 öğretim elemanı görev yapıyor.

Burs olanakları: Üniversitenin kontenjanları yüzde 75 ve yüzde 50 indirimli olarak kılavuzda yer alıyor. Ayrıca ilk tercih bursu olarak yüzde 10 ve Grafik Tasarım bölümü özelinde ise “Sanata Destek Bursu” olarak + yüzde 25 indirim sağlanmakta.

Yurt olanakları: Anlaşmalı yurdu bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 42 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus+ Programı kapsamında Almanya, Bulgaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya ve Yunanistan’da anlaşmalı olduğu Üniversiteler bulunuyor. Erasmus+ Staj hareketliliği çerçevesinde ise öğrenciler, Avrupa Program ülkelerinde bulunan işletmelerde 2-12 ay boyunca staj yapabilmekteler. Ayrıca, Meksika, Arjantin, Hindistan, Pakistan ve İtalya’daki üniversitelerle öğrenci değişimi anlaşmaları bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: Bölüm ve programlara göre KDV hariç, 3.888 TL ile 22.222 TL arasında değişiyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Bilim, sanat ve tasarım odaklı eğitim anlayışını benimseyen İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, uygulamalı eğitimi esas almış olup, son teknolojiyle donatılmış laboratuvar, sınıf ve stüdyolarda eğitim vermektedir.

Özellikle ana kampüsümüz Balat’ta konumlanan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerimiz için tarihin içerisinde eğitim almak büyük bir ayrıcalık taşımaktadır. Tarihi Yarımada içerisinde bulunan, şehir içi kampüsümüz sanat ve tasarım ağırlıklı bölümlerimizin ve programlarımızın tarihin içerisinde yaşayarak eğitim almasını desteklemektedir.

Lisans bölümlerini ve ön lisans programlarını ayırt etmeden öğrencilerimize teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı bir eğitim vererek sektöre hazır, işinde tecrübeli, meslek sahibi bireyler olarak mezun ediyoruz.

İletişim bilgisi: www.ayvansaray.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)